Nederland-Slank-4

De strenge fase? Is het echt zo streng?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

Het antwoord is nee. Er is vaak onduidelijkheid over de strenge fase van het Nederland Slank programma. Het Nederland Slank programma bestaat uit 4 fasen. Hieronder zijn de fasen precies uitgelegd.

De voorbereidingsfase

De eerste fase is de voorbereidingsfase, waarbij je lichaam wordt gereinigd en je wordt voorbereid op de strenge fase. Door deze voorbereiding kan je je strenge fase makkelijker doorstaan. Je begint als het ware met een schone lei aan het programma. Deze fase duurt 2 dagen.

De strenge fase

Hierna krijg je de strenge fase waarbij de voeding precies gericht is op het herstellen van jouw hormoonhuishouding. Dit wordt de strenge fase genoemd, omdat je je precies moet houden aan je maaltijdplanning. Hierin staat o.a. precies wat en hoeveel je mag eten. Het is belangrijk om je hier 100% aan te houden. Hiermee kunnen we je verstoorde metabolisme weer in evenwicht brengen.*

Het betekent dus absoluut niet dat je erg weinig en beperkt mag eten. Het is afgestemd op jouw behoefte. Wat je mag eten verschilt wel erg per persoon, maar je hebt nog veel keuze uit verschillende soorten eten. Bijvoorbeeld rood en wit vlees, vis, groente, fruit, knäckebröd, roggebrood, aardappelen en soms ook zuivelproducten zoals kaas, melk en yoghurt.

Belangrijk in het programma zijn de hoeveelheden en de combinaties. Zo lijd je geen honger. In de strenge fase kun je de meeste kilo's verliezen.* Deze strenge fase blijf je volgen tot je bijna bij je streefgewicht bent.

De minder strenge fase

Dan komt de minder strenge fase. Waarom dit de mindere strenge fase wordt genoemd, is omdat je in tegenstelling tot de strenge fase steeds meer mag gaan toevoegen aan je eetpatroon waardoor je lichaam weer kan wennen aan meer eten en je mag uit gaan proberen welke uitwerking andere voeding op je lichaam heeft.

Je gaat steeds meer toevoegen aan je eetpatroon waardoor je lichaam langzaam weer kan wennen aan meer en ander eten. Ook krijg je meer producten in je lijst en is het toegestaan om af en toe te sjoemelen, waarbij je leert hoe je de schade kunt beperken. De minder strenge fase is ervoor bedoeld dat je geen jojo-effect krijgt. Deze fase duurt 15 á 20 dagen.

Fase van gewichtsbehoud

Na deze fase heb je je streefgewicht bereikt en sta je er alleen voor. Wel krijg je tips en richtlijnen mee om je gewicht te kunnen behouden. Bovendien, als je hormoonhuishouding weer in balans is, zul je merken dat je niet eens meer zo veel wilt eten als voorheen. Je lichaam en je hormoonbalans zijn dan namelijk hersteld en je zult veel sneller genoeg hebben.*

Conclusie

Al met al is de strenge fase niet zo streng. Het betekent alleen dat je 100% aan je maaltijdplanning moet houden, zodat jouw verstoorde hormoonhuishouding in balans komt. We zien dan ook vaak dat allerlei kwalen en kwaaltjes zichzelf oplossen, van astma tot acne en van slaapstoornissen tot gewrichtsklachten.*

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn