Nederland-Slank-2

In mijn strenge fase. Deel 2

Geschreven door: Astrid Kasbergen
23 december 2016

 

Astrid-Kasbergen Astrid solliciteert bij Nederland Slank als dietist, orthomoleculair therapeut i.o. voordat ze kan beginnen volgt ze het programma bij Nederland Slank

 

Fase 2, dag 12
So far so good!

Ik voel me weer fit en alert sinds 2 dagen. De vruchten zijn zich voor mijn gevoel al aan het afwerpen. De tweede week van de strenge fase vond ik mentaal gezien iets pittiger. Met vlagen had ik wat moeite om zoetigheid (met name chocolade) te negeren.

Moeheid heeft zich nog wel een tijd aangehouden en voelde soms zelfs pfeiffer-achtig aan, dat ook nog een effect van de griep was. Bij beweging voelde ik snel verzuring. Eén dag was ik erg zwak en een beetje trillerig, en had zelfs moeite met praten en nadenken. Mijn lichaam wordt in deze 2 weken verplicht een metabole reset te vinden.

De nieuwe gewoonte om vroeg naar bed te gaan is nog een uitdaging, dus ik mis vaak net wat uurtjes slaap. Af en toe word ik topfit wakker (nét voor de wekker!), maar vaker heb ik nog moeite met opstaan.

Bij een kerstetentje van mijn vriend z’n werk heb ik zelf eten meegenomen, wat prima te doen is! In gesprekken met anderen merk ik goed de twee uitersten in meningen van mensen over het voedingsplan. De één is super enthousiast en wilt er meer van weten, en de ander snapt er niks van en loopt er letterlijk van weg. Ook het oordeel dat gezond eten alleen voor mensen met overgewicht is verbaast me steeds meer nu ik hiermee bezig ben. Dit is de grote valkuil waar ik het in mijn eerste blog over had.

Heading towards phase 3! Mijn eerste sjoemelmaaltijd wordt het kerstdiner van 2e kerstdag :)

 

DSC_0234 Roggeknäckebröd met buffelmozzarella met een kleurrijk extra'tje

 

Energielevel gaat vooruit en zit al lekkerder in mijn vel!
Huid is een stuk onrustiger geworden, waarschijnlijk als detox effect.

Scan_20161223

 

Astrid Kasbergen

Geschreven door: Astrid Kasbergen