jorieke-nederland

Bij Nederland Slank lukte het dus wel

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
08 september 2020

Dit verhaal gaat niet alleen over mijzelf, maar ook over mijn dochter Anneke. We zijn (waren!) eigenlijk beiden al jaren te zwaar; in mijn familie komt overgewicht meer voor (dus vreemd is het niet) en ook zeer stevige benen, waar met name Anneke mee is behept.

We hebben al meerdere afslankpogingen ondernomen, ikzelf bij een o.a. EGA (iedereen viel moeiteloos af, ik dus niet) samen bij een dietiste, zeer moeizaam afgevallen en ook samen een programma van Make it Easy gevolgd (dat werkte de eerste keer goed, alleen niet op streefgewicht gekomen en daarna weer aangekomen, 2e keer werkte het veel minder) en vorig jaar, voor de bruiloft van mijn zoon, ben ik weer afgevallen via MyLife Slim(maar ook weer aangekomen), Anneke had toen geen zin om mee te doen: er helpt toch niets.. Al met al heel veel gejojo.

coraBeiden zijn we bij Semia (schoonheidsspecialiste) onder behandeling, ook zij had het regelmatig over haar lijnpogingen die meestal niet hielpen, maar was begin dit jaar zeer enthousiast over Nederland Slank. Ik heb toen gedacht: ik ga het toch weer proberen (ook mijn cholesterol was inmiddels iets te hoog) en kreeg ook Anneke zo ver om toch nog een poging te wagen, gedeelde smart is halve smart!

Beiden bloed laten prikken en een datum gekozen om de voorbereidingsfase te gaan doen. Anneke zou op 7 mei starten en ik een week later (kwam anders niet uit met werk etc); ik zou wel alvast het programma van de tweede fase mee gaan volgen.

Helaas werd mijn moeder (die al zwaar dement was) ziek en precies op 7 mei (Anneke aan het bitterzout) werden we opgebeld dat mijn moeder toch erg achteruit ging. Ik was op mijn werk en Anneke thuis, dus Anneke was als eerste, samen met mijn vader, bij mijn moeder. ’s Nachts hebben we gewaakt bij haar en op 8 mei is ze overleden.
Ondanks deze verdrietige periode hebben we ons toch dapper aan het programma gehouden, met crackers en komkommers mee naar de afscheidsdienst etc.

In de volgende weken ging het programma volgen wat makkelijker, al moest met name Anneke erg zoeken naar de juiste tijden voor het eten in verband met haar werk (onregelmatige tijden, vastgestelde eetpauzes etc, niet eten op de werkvloer), wat dat betreft had ik het makkelijker.
Thuis aten we ook vaak op andere tijden dan de rest van het gezin.
Al ging het afvallen niet zo snel als werd aangegeven, het gewicht ging toch gestaag naar beneden met gemiddeld 1 kilo per week en dat gaf al snel een zichtbaar resultaat. Ook de cm werden langzaam minder, bij Anneke sneller dan bij mij.

Ik ben intussen al op mijn streefgewicht, heb het zelfs nog naar beneden bijgesteld en krijg heel veel complimenten. Ook Anneke, die per 1 september op zichzelf is gaan wonen, heeft zich aan het programma gehouden en is inmiddels ook op haar streefgewicht en ze ziet er heel goed uit!

Conclusie: ik ben blij dat ik in mei begonnen ben en nu (wordt zondag 60) weer een gezond gewicht heb en ben zéér trots op Anneke dat zij het ook heeft volgehouden en er fantastisch uitziet!

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn