bannerimage

Vakantie voorbij, strijd tegen de kilo's nog niet helemaal

Geschreven door: Jennifer vd Pol
29 juli 2016

Twee weken even helemaal niets. Dat was wat ik mij had voorgenomen voordat ik op vakantie ging. Niets om over na te denken, geen stress, geen gedoe aan mijn hoofd. Gewoon wakker worden, wanneer je wilt, eten wanneer je wilt, kiezen wat je die dag gaat doen en dan maar kijken hoe het loopt. Heerlijk om zo even te kunnen leven. Toch knaagde er iets: ik was voor de vakantie toch al zo'n 3,5 kilo kwijt en het is natuurlijk zonde om die er weer aan te eten. Er was dus toch iets waar ik wel op moest letten: mijn nieuwe eetpatroon.

Frankrijk. Een land waar goed eten en wijn drinken nog altijd de dag bepalen. Hoe lastig is het dan om je eigen patroon daar bij aan te houden? In een omgeving die niet aan tijd gebonden is, helemaal niet bezig is met kilo's kwijt raken en gezond eten en waar alle goede dingen des levens in overvloed aanwezig zijn. Ik moet zeggen, het is me aardig gelukt.

Ik had, ook al heb ik daar een bloedhekel aan, zelf toch maar wat etenswaren meegenomen. Roggebrood en knackebrod, om te voorkomen dat ik aan de croissantjes en het stokbrood ging. Elke dag aten mijn man en twee jongens die overheerlijke verse croissants, dat krakende ovenverse nog warme stokbrood en at ik, trouw, mijn roggebrood. Ik vond het moeilijk, eerlijk is eerlijk, maar het is (grotendeels) gelukt. Alle andere etenswaren die ik mag, zijn gelukkig ook in Frankrijk redelijk makkelijk verkrijgbaar.

Ok, ik heb heus ook wel een wijntje genomen, ben twee keer in een sjoemelmaaltijd terechtgekomen, omdat we pizza haalden (ik heb 1 punt gegeten en verder salade gemaakt) en heb ik me toch laten verleiden om crepes te eten. Maar verder lukte het goed. Het was warm: veel water drinken gaat als vanzelf. Het was daarom ook genoeg om 3 keer per dag te eten en verder niets. Weinig honger. Bij thuiskomt dan toch die weegschaal. En: 3 ons erbij :) :) Tada!!!! Nu de draad weer goed oppakken. Nog 1,5-2 kilo te gaan.

stokbrood-300x200

 

Jennifer vd Pol

Geschreven door: Jennifer vd Pol