bannerimage

“Vakantiekilo’s mogen er weer af ….. kom op nou”

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
10 september 2014

bannerimage

“Vakantiekilo’s mogen er weer af ….. kom op nou”

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Jammer genoeg is de zomer(vakantie) voorbij. De meeste van ons zijn al terug van vakantie en weer aan het werk. Door het werk en alle andere bezigheden vallen wij terug in onze oude dagelijkse routines en wordt alles net zo gewoon als voor de zomervakantie. Het enige wat vaak veranderd is, is helaas het gewicht.

De vakantiekilo’s!

Afgelopen tijd is de reclame “Weg met vakantiekilo’s”  vaak op tv te zien. Met reclames zap ik vaak weg, maar deze bekijk ik altijd tot aan het einde. Zij hebben wel gelijk. De vakantiekilo’s kan je het beste gelijk aanpakken, maar alleen sporten helpt vaak niet of het duurt te lang voor je resultaat hebt. Voeding speelt een belangrijke rol.

Zelfs ik als diëtiste vrees weleens om na een vakantie op de weegschaal te staan. Ik voel dan al aan mijn kleding dat ik aan ben gekomen. Het is vakantie geweest, dus af en toe wat lekkers zou wel moeten kunnen vind ik. Nadat ik uit de ontkenningsfase ben, verzamel ik voldoende moed en ga ik met de volgende gedachte op de weegschaal: “gelukkig heb ik mijn persoonlijke voedingsprogramma waar ik altijd terug op kan vallen, mocht ik aan zijn gekomen”. En ik ben niet eens de enige. Andere Nederland Slank cliënten ervaren dit ook. Ook de mensen die zich tijdens de vakantie helemaal niet aan hun programma hebben gehouden merken dat de vakantiekilo’s er weer in een paar dagen vanaf gaan. Alleen door zich aan het persoonlijke voedingsplan te houden. Het lijf kan zich dan snel herstellen, het metabolisme, de hormonen en alle andere processen die even in de war zijn geraakt gaan weer goed werken en de rest komt vanzelf weer goed.

Tips om je vakantiekilo's kwijt te raken:

1. Beperk je tot 3 maaltijden per dag, eet geen tussendoortjes en laat alcohol zoveel mogelijk staan.

2. Drink het liefst water of thee zonder suiker en laat drankjes met veel calorieën staan!

3. Neem voldoende fruit (na de maaltijd) en groente. Groente en fruit zijn rijk aan o.a. foliumzuur, bètacaroteen en vitamine C.

4.Gebruik volle producten, volle melk, roomboter, volle yoghurt, dat verzadigd meer dan magere producten die bovendien vaak e-nummers bevatten.

5. Probeer meer te bewegen, laat de auto staan en ga lopen of met de fiets en neem de trap in plaats van de lift.

6. Twijfel je of je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, neem dan een goede natuurlijke multivitamine ter aanvulling.

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.