Nederland-Slank-Mar-15-2024-07-20-30-2331-AM

“Vakantiekilo’s mogen er weer af ….. kom op nou”

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
10 september 2014

Jammer genoeg is de zomer(vakantie) voorbij. De meeste van ons zijn al terug van vakantie en weer aan het werk. Door het werk en alle andere bezigheden vallen wij terug in onze oude dagelijkse routines en wordt alles net zo gewoon als voor de zomervakantie. Het enige wat vaak veranderd is, is helaas het gewicht.

De vakantiekilo’s!

Afgelopen tijd is de reclame “Weg met vakantiekilo’s”  vaak op tv te zien. Met reclames zap ik vaak weg, maar deze bekijk ik altijd tot aan het einde. Zij hebben wel gelijk. De vakantiekilo’s kan je het beste gelijk aanpakken, maar alleen sporten helpt vaak niet of het duurt te lang voor je resultaat hebt. Voeding speelt een belangrijke rol.

Zelfs ik als diëtiste vrees weleens om na een vakantie op de weegschaal te staan. Ik voel dan al aan mijn kleding dat ik aan ben gekomen. Het is vakantie geweest, dus af en toe wat lekkers zou wel moeten kunnen vind ik. Nadat ik uit de ontkenningsfase ben, verzamel ik voldoende moed en ga ik met de volgende gedachte op de weegschaal: “gelukkig heb ik mijn persoonlijke voedingsprogramma waar ik altijd terug op kan vallen, mocht ik aan zijn gekomen”. En ik ben niet eens de enige. Andere Nederland Slank cliënten ervaren dit ook. Ook de mensen die zich tijdens de vakantie helemaal niet aan hun programma hebben gehouden merken dat de vakantiekilo’s er weer in een paar dagen vanaf gaan. Alleen door zich aan het persoonlijke voedingsplan te houden. Het lijf kan zich dan snel herstellen, het metabolisme, de hormonen en alle andere processen die even in de war zijn geraakt gaan weer goed werken en de rest komt vanzelf weer goed.

Tips om je vakantiekilo's kwijt te raken:

1. Beperk je tot 3 maaltijden per dag, eet geen tussendoortjes en laat alcohol zoveel mogelijk staan.

2. Drink het liefst water of thee zonder suiker en laat drankjes met veel calorieën staan!

3. Neem voldoende fruit (na de maaltijd) en groente. Groente en fruit zijn rijk aan o.a. foliumzuur, bètacaroteen en vitamine C.

4.Gebruik volle producten, volle melk, roomboter, volle yoghurt, dat verzadigd meer dan magere producten die bovendien vaak e-nummers bevatten.

5. Probeer meer te bewegen, laat de auto staan en ga lopen of met de fiets en neem de trap in plaats van de lift.

6. Twijfel je of je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt, neem dan een goede natuurlijke multivitamine ter aanvulling.

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn