bannerimage

Verslaafd aan eten waar je allergisch voor bent?

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
30 juli 2012

Wist je dat je verslaafd kunt zijn aan eten waar je allergisch voor bent? En dat je daardoor dikker kunt worden? Veel mensen hebben in de loop der tijd voedingsintolleranties opgebouwd, o.a. door een "leaky gut". Bestanddelen die in de darm horen te blijven, komen dan in de bloedbaan, waar ze niet horen. Het immuunsysteem zorgt er netjes voor dat daar anti-stoffen voor worden gemaakt.

Een reactie van het lichaam is dat het stress-hormoon aanmaakt, cortisol. Cortisol zorgt voor een stijging van de bloedsuikerspiegel en dat is een prettig gevoel. Zo wordt de verslaving geboren. Alleen haalt corstisol het bloedsuiker uit je spieren die daardoor "slijten" en als je die "energie" niet omzet in beweging, slaat het als vet neer rond de buik. Daarom zien we zo vaak mensen met dunne benen en een dikke buik. Zo werkt dat dus! Zo wordt je dik van dingen waar je verslaafd aan, en allergisch voor bent.

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) en Epigenetica van het endorfine herstel. Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat.