bannerimage

Verslaafd aan eten waar je allergisch voor bent?

Geschreven door: admin
30 juli 2012

bannerimage

Verslaafd aan eten waar je allergisch voor bent?

Geschreven door: admin

Wist je dat je verslaafd kunt zijn aan eten waar je allergisch voor bent? En dat je daardoor dikker kunt worden? Veel mensen hebben in de loop der tijd voedingsintolleranties opgebouwd, o.a. door een "leaky gut". Bestanddelen die in de darm horen te blijven, komen dan in de bloedbaan, waar ze niet horen. Het immuunsysteem zorgt er netjes voor dat daar anti-stoffen voor worden gemaakt.

Een reactie van het lichaam is dat het stress-hormoon aanmaakt, cortisol. Cortisol zorgt voor een stijging van de bloedsuikerspiegel en dat is een prettig gevoel. Zo wordt de verslaving geboren. Alleen haalt corstisol het bloedsuiker uit je spieren die daardoor "slijten" en als je die "energie" niet omzet in beweging, slaat het als vet neer rond de buik. Daarom zien we zo vaak mensen met dunne benen en een dikke buik. Zo werkt dat dus! Zo wordt je dik van dingen waar je verslaafd aan, en allergisch voor bent.

admin

Geschreven door: admin

Liesbeth werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.