jorieke-nederland

“Vitamine C of vitamine €?”

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
05 november 2014

De consumentenbond

“Vitamine C is vitamine C” werd er gezegd, en “zelfs in pizza zit vitamine C”! Volgens de dame van de consumentenbond heb je alleen vitamine supplementen nodig als je een kind bent, als je oud bent en als je zwanger bent of als de dokter dat zegt.

Wat ik mij afvraag is, wat zij met al die onderzoeken doen, waarin keer op keer bewezen wordt dat onze voeding niet meer voldoende voedingsstoffen bevat. en hoe verklaren zij zoveel mensen die zich niet goed of niet fit voelen?

De schijf van 5

Als je volgens de schijf van vijf eet zou je gezond zijn en zou je je goed moeten voelen. Ik ga het er niet eens over hebben of ik het daar mee eens ben of niet, maar het is goed om te weten dat alleen een hele kleine bevolkingsgroep het volhoudt om volgens de schijf van vijf te blijven eten.

Vitamines uit een potje

Vitamines in potjes heb je in de natuurlijke- of in de synthetische vorm. Synthetisch betekent dat ons lijf meer werk moet verrichten om het in de natuurlijke vorm om te zetten. Synthetisch betekent dat de opname minder is. En synthetisch betekent dat de nieren harder moeten werken om de overtollige stoffen die bij de omzetting vrij komen te kunnen verwijderen. Kies daarom altijd voor de natuurlijke supplementen (met phyto-nutrienten). Ze zijn wel wat duurder, maar veel beter voor je lichaam.

Vitamine C

Naast een goede multi-vitamine kan je lichaam extra vitamine C goed gebruiken. Dit in verband met verminderde voedingswaarde van groente en fruit en de verwerking/bereiding van onze voeding. Bij het uitkiezen van een juiste vitamine C is het belangrijk om te weten waarvoor je het wilt nemen. Er zit een groot verschil tussen vitamine C potjes. Vitamine C is niet alleen goed voor onze weerstand, maar is ook een hele sterke antioxidant. Daarom is het belangrijk om een vitamine C supplement kiezen waar biovlavonoiden in zitten.

Twijfel je, wat je moet nemen? Vraag dan een gratis consult aan bij Nederland Slank.

Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Pantea: Orthomoleculair Therapeut en Diëtist met een Wetenschappelijke Achtergrond Mijn naam is Pantea en mijn passie ligt in de wereld van gezondheid en voeding. Met een unieke en diverse academische achtergrond heb ik me toegewijd aan het helpen van mensen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en een betere levenskwaliteit te ervaren. Mijn academische reis begon met een HLO propedeuse in de chemie, gevolgd door een universitaire opleiding in de farmacie. Gedreven door mijn interesse in voeding en gezondheid maakte ik de overstap naar de Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik me verdiepte in wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Mijn streven naar kennis en expertise bracht me vervolgens naar de wereld van de orthomoleculaire geneeskunde. Ik voltooide mijn opleiding bij Ortholinea en behaalde de titel van Orthomoleculair Therapeut. Deze benadering van gezondheid richt zich op het optimaliseren van de juiste voedingsstoffen in het lichaam voor een optimale gezondheid. Daarnaast heb ik mijn kennis verbreed door de Integrale Epigenetica-opleiding en de Epigenetica van ADHD te volgen. Dit heeft mijn begrip verdiept van de complexe interactie tussen genetica, omgevingsfactoren en gezondheid. Bij Evenwijs heb ik me verdiept in de behandeling van lipoedeem, waarbij ik gespecialiseerd ben in het begeleiden van mensen die hiermee te maken hebben. Bovendien ben ik opgeleid om individuen te begeleiden die een maagverkleining, zoals een gastric bypass, hebben ondergaan. Mijn missie is om mensen te helpen bij het bereiken van een optimale gezondheid en welzijn, rekening houdend met hun unieke behoeften en omstandigheden. Ik ben er trots op om een rol te spelen in het ondersteunen van anderen op hun reis naar een gezondere en gelukkigere levensstijl. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en jouw gezondheidsdoelen realiseren. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en persoonlijke begeleiding. Met vriendelijke groet, Pantea Orthomoleculair Therapeut en Diëtist Gespecialiseerd in Wetenschappelijk Onderzoek, Epigenetica en Lipoedeem Begeleiding na Maagverkleining