bannerimage

“Vitamine C of vitamine €?”

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
05 november 2014

bannerimage

“Vitamine C of vitamine €?”

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

De consumentenbond

“Vitamine C is vitamine C” werd er gezegd, en “zelfs in pizza zit vitamine C”! Volgens de dame van de consumentenbond heb je alleen vitamine supplementen nodig als je een kind bent, als je oud bent en als je zwanger bent of als de dokter dat zegt.

Wat ik mij afvraag is, wat zij met al die onderzoeken doen, waarin keer op keer bewezen wordt dat onze voeding niet meer voldoende voedingsstoffen bevat. en hoe verklaren zij zoveel mensen die zich niet goed of niet fit voelen?

De schijf van 5

Als je volgens de schijf van vijf eet zou je gezond zijn en zou je je goed moeten voelen. Ik ga het er niet eens over hebben of ik het daar mee eens ben of niet, maar het is goed om te weten dat alleen een hele kleine bevolkingsgroep het volhoudt om volgens de schijf van vijf te blijven eten.

Vitamines uit een potje

Vitamines in potjes heb je in de natuurlijke- of in de synthetische vorm. Synthetisch betekent dat ons lijf meer werk moet verrichten om het in de natuurlijke vorm om te zetten. Synthetisch betekent dat de opname minder is. En synthetisch betekent dat de nieren harder moeten werken om de overtollige stoffen die bij de omzetting vrij komen te kunnen verwijderen. Kies daarom altijd voor de natuurlijke supplementen (met phyto-nutrienten). Ze zijn wel wat duurder, maar veel beter voor je lichaam.

Vitamine C

Naast een goede multi-vitamine kan je lichaam extra vitamine C goed gebruiken. Dit in verband met verminderde voedingswaarde van groente en fruit en de verwerking/bereiding van onze voeding. Bij het uitkiezen van een juiste vitamine C is het belangrijk om te weten waarvoor je het wilt nemen. Er zit een groot verschil tussen vitamine C potjes. Vitamine C is niet alleen goed voor onze weerstand, maar is ook een hele sterke antioxidant. Daarom is het belangrijk om een vitamine C supplement kiezen waar biovlavonoiden in zitten.

Twijfel je, wat je moet nemen? Vraag dan een gratis consult aan bij Nederland Slank.

Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Pantea is Orthomoleculair Therapeut en Diëtist Via een HLO propedeuse chemie en een universitaire pharmacie-opleiding is ze overgestapt naar de Diëtetiek, aan de Hogeschool van Amsterdam waar zij wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan. Daarna is ze afgestudeerd in de Orthomoleculaire Geneeskunde gestudeerd bij Ortholinea. Daarnaast heeft ze Integrale Epigenetica-opleiding en de Epigenetica van ADHD gevolgd. En zich bij Evenwijs verdiept in de behandeling van Lipoedeem. Pantea is in ook opgeleid om mensen die een maagverkleining zoals een gastric bypass hebben gehad te begeleiden.