Ontwerp-Mar-19-2024-10-01-46-9832-AM

Voeding voor een Goed Seksleven

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
26 november 2023

Bij planten en dieren gaat de voortplantingscapaciteit enorm vooruit bij stress. Meer nageslacht is meer overlevingskansen voor de soort. Mensen blijken de enige soort die hier een uitzondering op vormt. Stress werkt averechts.

Dit heeft alles te maken met het feit dat de hersenen zo duur zijn. Duur in aamnaak (veel grondstoff en), duur in gebruik (qua brandstoff en). Problemen op het gebied van de voortplanting kunnen (zowel bij vrouwen als bij mannen) worden veroorzaakt door alcohol, medicatie, hormonale verstoringen (diabetes, hypothyroïdie, verhoogde prolactinespiegels, verhoogde oestrogeenspiegels), neurologische klachten (MS), arteriosclerose, vasculaire problemen, depressiviteit, performance angst en/of stress. Arteriosclerose van de penis arterie wordt zelfs in 50% van de gevallen gezien als de primaire oorzaak van potentiestoornissen bij mannen (JAMA, 1993).

Plan Meteen Mijn Gratis Video Consult In

1. Belang van Voortplanting: Voor mensen is voortplanting heel belangrijk. Als we ons niet voortplanten, bestaat de kans dat we uitsterven. Stress kan negatieve effecten hebben op onze voortplantingscapaciteit, wat uniek is voor mensen.

2. Oorzaken van Voortplantingsproblemen: Verschillende dingen kunnen problemen veroorzaken bij zowel mannen als vrouwen. Dit zijn bijvoorbeeld alcohol, medicijnen, hormonale problemen, ziektes zoals diabetes en MS, en ook psychologische factoren zoals stress.

3. Hormonale Balans voor Seksleven: Een goede balans van hormonen zoals oestrogeen, progesteron en testosteron is essentieel. Elk hormoon beïnvloedt het libido (seksuele verlangen) op een andere manier. Te veel oestrogeen kan bijvoorbeeld het libido verlagen.

4. Hormoonveranderingen bij het Ouder Worden: Naarmate mannen ouder worden, verandert hun hormoonbalans. Een man van 55 met overgewicht kan zelfs meer oestrogeen hebben dan een vrouw van dezelfde leeftijd zonder overgewicht.

5. Factoren die Hormonen Beïnvloeden: Verschillende zaken kunnen de hormoonspiegels beïnvloeden. Dit zijn bijvoorbeeld overgewicht, bepaalde ziektes, tekorten aan eiwitten en mineralen, en het gebruik van sommige medicijnen.

6. Voeding en Hormoonbalans: Goede voeding is cruciaal. Het is belangrijk om suiker, graanproducten te verminderen en de inname van eiwitten, groenten en fruit te verhogen. Ook suppletie met bepaalde voedingsstoffen zoals visolie en zink kan helpen.

7. Invloed van Vet- en Spierweefsel: Vetweefsel produceert oestrogeen, terwijl spierweefsel testosteron produceert. Het is dus goed om vetweefsel door spierweefsel te vervangen door lichaamsbeweging en gewichtstraining.

8. Belang van Mineralen: Mineralen zoals jodium, zink en selenium zijn belangrijk voor de hormoonproductie en de gezondheid van de geslachtsorganen. Deze mineralen zijn vooral te vinden in vis en zeewier.

leverontgifting-1

9. Leverfunctie en Hormonen: De lever helpt bij het omzetten van oestrogeen. Een eiwitrijk dieet en bepaalde voedingsstoffen kunnen de lever ondersteunen in dit proces.

10. Seksuele Opwinding: De hersenen bepalen of we seksueel opgewonden raken of niet. Stress kan dit proces verstoren. Bepaalde voedingsmiddelen kunnen helpen bij de productie van stoffen die nodig zijn voor seksuele opwinding.

Conclusie: Een gezonde levensstijl en een goed dieet zijn belangrijk voor een goed seksleven. Dit helpt om hormonen in balans te houden en de lichaamsfuncties die nodig zijn voor seks te ondersteunen. 

Plan Meteen Mijn Gratis Video Consult In

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn