Nederland-Slank-Mar-15-2024-05-25-52-1633-AM

Wegen en nog eens wegen..

Geschreven door: Jesse Jager
19 september 2019

Wegen en nog eens wegen..

Zo, de eerste helft van de ‘strenge fase’ zit erop.

En eerlijk is eerlijk, dat ging best goed. Ik voel me af en toe wel wat futloos, maar ik kan me goed houden aan de maaltijd- en tijdsplanning en het water drinken. Voor de afwisseling doe ik vaak wat blaadjes munt in het water.

Lekker. Niet dat ik alles nou even lekker vind of helemaal happy wordt van de hoeveelheden: ga maar eens 135 gram shiitake, 125 gram sla en fruit als lunch eten, dat is voor mij echt een kwestie van proppen.

Aan het (optionele) brood kom ik dan echt niet meer toe. Daar kwam in het begin van de week nog bij dat ik erachter kwam dan mijn keukenweegschaal niet goed werkte.

En met 'niet goed' bedoel ik dat het ding echt een gigantische afwijking had. Heel onhandig. De eerste drie dagen van de strenge fase heb ik dus veel te veel gegeten. Paniek in de tent dus.

Heb ik nou een valse start gemaakt, moet ik opnieuw beginnen? Natuurlijk heb ik direct contact gezocht met mijn begeleider, Rachida, die gelukkig altijd snel en adequaat reageert.

Zij stelde me gerust en adviseerde me om het programma ongewijzigd voort te zetten (met de juiste hoeveelheden dan uiteraard). Mooi! Rachida heeft me aangeraden om een kleine hoeveelheid zout toe voegen aan het water (geen gewoon keukenzout, maar bijv. Himalaya zout).

Om de stoelgang op gang te houden kreeg ik de tip om dagelijks een lepel lijnzaad te nemen. Kijk, dit zijn tips waar ik blij van wordt. Ik heb ook een tip om te delen: check vooral de nauwkeurigheid van je keukenweegschaal voordat je maaltijdhoeveelheden gaat afwegen.

Tja, en dan die andere weegschaal, de personenweegschaal: -3,2 kg!  … ik weet weer waar het allemaal voor doe.

Klaar voor de tweede helft van de 'strenge fase'.

 

Jesse Jager

Geschreven door: Jesse Jager