smiling

Slim in de supermarkt

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
17 oktober 2023

Supermarkten zijn meesterlijk in het verleiden van klanten om meer te kopen dan nodig is. Dit doen ze door middel van marketingstrategieën, zoals aantrekkelijke slogans, verpakkingen, muziek en winkelinrichting. De tijd die je in de winkel doorbrengt, vergroot de kans op onnodige aankopen. Daarom is het cruciaal om strategisch te werk te gaan tijdens het winkelen.

boodschappenst

Hieronder volgen een aantal tips en trucs:

Bereid je mentaal voor: Herinner jezelf aan het belang van gezonde keuzes. Deze bewuste mindset helpt je om meer voedzame producten te selecteren.

Voorkom hongeraankopen: Nuttig een snack of maaltijd voorafgaand aan je winkelbezoek. Een volle maag vermindert de kans op impulsieve en vaak ongezonde aankopen.

Wees doelgericht: Maak een boodschappenlijstje om impulsiviteit tegen te gaan. Houd je aan je lijst en vermijd dwalen door de winkel.

Slim navigeren: Focus op de buitenste gangpaden. Hier vind je over het algemeen de versproducten en minst bewerkte voedingsmiddelen.

Wees voorzichtig met bulk: Vermijd grote verpakkingen van ongezonde items om overconsumptie te voorkomen.

Weersta verleidingen thuis: Koop geen ongezonde producten "voor gasten", want de verleiding om ze zelf te consumeren is groot.

Analyseer productinformatie: Bestudeer de ingrediënten- en voedingswaarden op de etiketten om bewuste keuzes te maken.

Balans in de kar: Kies voornamelijk gezonde opties, maar gun jezelf af en toe een traktatie. Perfectie is niet het doel; het gaat om een overwegend gezond voedingspatroon.

Plan je bezoeken: Beperk de frequentie van je supermarktbezoeken door voor meerdere dagen tegelijk in te kopen. Minder blootstelling aan verleiding leidt tot betere keuzes.

Kortom; het is dus erg belangrijk strategisch de supermarkt in te gaan. Zo zorg je ervoor dat je onnodige aankopen kunt vermijden. 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn