dr Naomi Dongelmans

Darmgezondheid en Dementie, start vandaag met "gepersonaliseerde voeding"

Dr. Naomi Dongelmans, auteur van bestsellers mbt dementie:

Onderzoekers hebben het verband ontdekt tussen de darmmicrobiota en de ziekte van Alzheimer.

Voor het eerst heeft men ontdekt dat de symptomen van Alzheimer via de darmmicrobiota kunnen worden waargenomen op een gezond jong organisme, wat de rol ervan krachtig heeft bevestigd.

dr- Naomi Dongelmans-device

Het onderzoek werd geleid door professor Yvonne Nolan, APC Microbiome Ireland, een toonaangevend, door SFI uitgesloten onderzoekscentrum gevestigd aan University College Cork (UCC), en de afdeling Anatomie en Neurowetenschappen, UCC, met professor Sandrine Thuret aan King's College London en dr. Annamaria Cattaneo IRCCS Fatebenefratelli, Italië.

De studie ondersteunt de opkomst van het darmmicrobioom als een belangrijk doelwit voor onderzoek naar de ziekte van Alzheimer vanwege de bijzondere gevoeligheid voor levensstijl en omgevingsinvloeden.

Gepubliceerd in Hersenen

Uit het onderzoek blijkt dat de geheugenstoornissen bij mensen met de ziekte van Alzheimer kunnen worden waargenomen op jonge dieren door transplantatie van de darmmicrobiota.

Alzheimerpatiënten hadden een grotere hoeveelheid ontstekingsbevorderende bacteriën in fecale monsters, en deze veranderingen veroorzaakten een recht verband met hun cognitieve status.