Pantea Panahi is dietist en orthomoleculair therapeut-1

Diëtist Pantea Panahi

Pantea Panahi is diëtist en orthomoleculair therapeut en werkt sinds 2011 bij Nederland Slank. Zij is epigenetisch therapeut en heeft veel ervaring in behandelen van lipoedeem. Ze is bovendien gespecialiseerd in voeding na bariatrische chirurgie. (AGB code: 90059267).

Gratis consult

Orthomoleculair therapeut en diëtist

Pantea is al bij Nederland Slank sinds het begin, natuurlijk is ze ook ervaringsdeskundige met een gepersonaliseerd plan zoals iedereen bij NLslank. 

Over Pantea Panahi

Tijdens mijn studie voeding en diëtiek liep ik mijn afstudeer-stage bij Nederland Slank. De theorie (schijf van vijf) die ik op school had geleerd werkte in de praktijk helaas niet zo goed. Dat zag ik tijdens mijn eerdere stage.

Toen ik hier kwam liep ik eerst een tijdje met Liesbeth (oprichtster van Nederland Slank) mee, en daarna mocht ik onder begeleiding zelf aan de slag.

Wat sprak je het meest aan?

Ik heb zelf ook het plan gevolgd tijdens de stageperiode, het werkte en ik voelde me er goed bij. Er werd naar mijn ideeën geluisterd en ik kon mijn creativiteit kwijt. Daarnaast vind ik het fijn dat ik mijn eigen werktijden kan inplannen en dat ik zelfstandig werk. De sfeer binnen ons team is erg prettig, we steunen en helpen elkaar graag. Er is een hoop ruimte om te groeien en we krijgen cursussen aangeboden.

Wat het werk bij Nederland Slank werk vooral heel leuk maakt is dat het plan zorgt voor goede resultaten en dat is voor ons als diëtist ook zeer motiverend.

Wat vind je het leukste aan dit werk?

Wat ik het leukste/fijnste vind aan dit werk, is dat het heel flexibel is. Ik werk voornamelijk zelfstandig, dus kan zelf de tijden inplannen wanneer ik wil werken. Ik kan overal werken, als er maar internet is. Liesbeth geeft ons ruimte om te groeien en wij worden hierin gestimuleerd. Er wordt geluisterd naar onze eigen ideeën en die mogen we vaak uitvoeren en we worden daarbij geholpen. Maar de resultaten die je bij klanten ziet, zijn eigenlijk nog het mooist.

Wat is er minder leuk?

Het werk is soms een beetje eenzaam, omdat alles online gaat en je weinig mensen in het echt ontmoet. Maar als je een druk sociaal leven hebt is dat natuurljk niet erg. Liesbeth heeft hier ook wel wat op bedacht. Zij zorgt regelmatig voor momenten dat wij met elkaar afspreken en ook met onze cliënten tijdens leuke workshops en etentjes. Pas zijn we een weekendje naar Venetie geweest met de begeleiders, dat heb je in een gewone diëtisten-praktijk ook niet vaak!

Hoe ziet jouw dag er gemiddeld uit?

Tijdens mijn werkdag voer ik meestal de volgende taken uit:

  • Nieuwe inschrijvingen bijhouden
  • Correspondentie en bloeduitslagen van cliënten verwerken.
  • Onze deelnemersgroep op Facebook bijhouden, nieuwe deelnemers toevoegen en vragen beantwoorden.
  • De persoonlijke voedingsplannen maken en verzenden
  • Consulten

Wat vind jij het grootste verschil tussen je hbo opleiding en de orthomoleculaire opleiding?

Toen ik begon bij Nederland Slank moest ik wel even wennen. De dingen die ik had geleerd zijn meer een basis. Maar er valt nog veel meer te leren over “voeding als medicijn”. De evolutionaire voedingsleer is hiervoor de basis en daarnaast Natuur Diëtetiek en orthomoleculaire geneeskunde.

De plannen van Nederland Slank zijn op anders dan wat ik had geleerd bij de opleiding. En bij ons is elk plan per persoon op maat gemaakt. Wij kijken naar bloedwaarden en de kenmerken in de anamnese. Elk lichaam is anders en daar maken we het programma ook echt naar. Dat verveelt nooit.

Ook nadat ik mijn diploma heb behaald tot orthomoleculair therapeut, word ik elk jaar nog steeds bijgeschoold. Over voeding leren houdt namelijk nooit op. En de wetenschap ontwikkelt zich ook.

Wat spreekt je het meest aan, aan dit programma?

Wat me opvalt is dat 80 % van de klachten die mensen hebben, over gaat met een persoonlijk voedingsplan, zoals wij dat voorschrijven. En dat is mooi om te zien.

Het is een plan voor heel je leven, je leert een andere eet- en leefstijl. Tijdens de consulten leer je hoe jouw lichaam om gaat met voeding. En je kunt hier altijd op terugvallen als je je weer fitter wilt voelen.

Welke kwaliteiten en kennis heeft iemand voor jouw werk nodig?

Ik denk dat je voor dit werk sociaal moet zijn, geduld moet hebben, goed moet kunnen uitleggen en doorvragen. Je moet de discipline hebben om zelfstandig te kunnen werken en online. En je moet ook mensen kunnen meenemen in je visie, dus goede beïnvloedings-vaardigheden hebben.

Maar het belangrijkste is dat je vol achter dit programma staat en ook snapt waarom het werkt. En dat doe je het best door aan den lijve te ervaren wat het doet.