bannerimage

Gebakken pittige rijst

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
13 september 2020

bannerimage

Gebakken pittige rijst

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Pittige rijst is iets wat vaak gebruikt wordt als basis voor maaltijden. Voornamelijk omdat de pittige rijst aangevuld worden met groenten om een alles in één gerechtje te hebben. Natuurlijk kan je deze pittige rijst ook prima gebruiken als bijgerecht voor je maaltijd. Hieronder vindt je een recept voor 1 portie gebakken pittige rijst.

Gebakken pittige rijst

Ingrediënten voor 1 persoon:

- 80 g langkorrelige rijst (bijv. Jasmijnrijst)
- 1 eetlepel groentebouillon (natuurlijk en zonder toevoegingen)
- 1/2 chilipeper
- 3 takjes rozemarijn
- 2 snufjes kurkuma
- Zeezout en peper

Bereiding:

1. Kook de rijst tot hij stevig aan de beet is volgens de instructies op de verpakking en zet dan apart.

2. Verwarm een ​​beetje water en los de groentebouillon hierin op.

3. Spoel de chilipeper en rozemarijn af onder warm stromend water, halveer de chilipeper in de lengte, verwijder het klokhuis en hak een klein stukje fijn samen met de rozemarijn naalden.

4. Verhit een middelgrote pan met een beetje groentebouillon op hoog vuur en verwarm hierin kort de chili en rozemarijn tot het meeste vocht is verdampt. Voeg dan rijst en kurkuma toe, zet het vuur laag tot medium en bak de rijst afhankelijk van de bruiningsgraad die je wilt.

5. Voeg eventueel een beetje groentebouillon toe. Breng op smaak met zeezout en peper.