bannerimage

Avocado chock-crème. Romig smakelijk en gezond

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
05 juli 2018

bannerimage

Avocado chock-crème. Romig smakelijk en gezond

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Ingrediënten

 

 

Avocado en chocolade & 9 andere rare combinaties die stiekem overheerlijk  zijn | Nina kookt | Nina | HLN chocolade crème

1 Rijpe avocado

1 Rijpe zoete mango of als alternatief 1 rijpe banaan (fase 3)

2 eetlepels Pure cacaopoeder zonder suiker

Wat water voor soepelheid

 

Bereiding

Verwerk alle ingrediënten in een blender, keukenmachine of met een staafmixer tot een gladde crème.

Om van de shockcrème een gezonde volwaardige maaltijd te maken, kun je nog je zaden en pitten of amandelen en pitten geroosterd erdoor doen. Hiervoor rooster je deze langzaam gedurende ongeveer 10 minuten op een niet te hoge temperatuur en onder voortdurend roeren. Hak ze dan fijn en meng het met de rest van de shockcrème.

Deze crème zal je lang tevreden houden en bevat alle belangrijke macronutriënten zoals eiwitten, gezonde vetten, lange keten koolhydraten en belangrijke mineralen, vitamines en sporenelementen.

Onze tip: gekoeld serveren.

Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Pantea is Orthomoleculair Therapeut en Diëtist Via een HLO propedeuse chemie en een universitaire pharmacie-opleiding is ze overgestapt naar de Diëtetiek, aan de Hogeschool van Amsterdam waar zij wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan. Daarna is ze afgestudeerd in de Orthomoleculaire Geneeskunde gestudeerd bij Ortholinea. Daarnaast heeft ze Integrale Epigenetica-opleiding en de Epigenetica van ADHD gevolgd. En zich bij Evenwijs verdiept in de behandeling van Lipoedeem. Pantea is in ook opgeleid om mensen die een maagverkleining zoals een gastric bypass hebben gehad te begeleiden.