bannerimage

Waarom water het meest gezonde drankje op aarde is

Geschreven door: Rachida Lachhab
01 april 2020

bannerimage

Waarom water het meest gezonde drankje op aarde is

Geschreven door: Rachida Lachhab

De functies van water

Waarom is water drinken zo ongelofelijk goed voor ons lichaam? We weten dat het een stuk gezonder is dan frisdranken en sappen, omdat er geen suiker en koolzuur in zit. Maar de ayurvedische leer vertelt ons nog veel meer over dit gezonde drankje.

  • Het helpt tegen vermoeidheidplaatje-water
  • Ook ondersteunt de uitstraling van de huid.
  • Spijsverteringsproblemen worden voorkomen.
  • Het geeft gemoedsrust en een bevredigend gevoel.
  • Vocht verfrist en wordt gemakkelijk opgenomen door het lichaam.
  • Het is een bron van levenskracht.
  • Het is voedend.

Waarom gekookt water drinken beter werkt

Regelmatig warm water drinken is een eenvoudige aanbeveling. Het stimuleert meteen het spijsverteringsvuur, zodat de voeding tijdens de maaltijd beter kan worden verwerkt en opgenomen. Als het tussen de maaltijden wordt gedronken, kan het bovendien de uitscheiding van in drinkwater oplosbare toxinen uit de lichaamsweefsels effectief ondersteunen.

Kruiden krijgen door het langere meekoken een extra effect. Door de geur en smaak hebben ze ook effect op de zintuigen.

Hoeveel water is genoeg?

Een veel voorkomend excuus om niet meer te gaan drinken is dat mensen bang zijn dat ze teveel naar de wc moeten. Als het lichaam gedurende lange tijd uitgedroogd is geweest, dan kan het vocht niet meer efficiënt tot zich nemen. Ga je dus opeens veel drinken, zal je lichaam het eenvoudigweg uitstoten omdat het niet weet waar het voor nodig is. Echter, na een tijdje raakt het lichaam aan je nieuwe vochtinname gewend en zal de aandrang om veelvuldig te plassen verdwijnen.

Als richtlijn adviseren wij dat je dagelijks minimaal je lichaamsgewicht x 0,44 gedeeld door 10 aan liters water moet drinken. Bij een gewicht van bijvoorbeeld 75 kilo is de berekening dus: 75 x 0,44: 10 = 3,3 liter. Dit is het advies van een van de meest bekende fitnesstrainers ter wereld Charles Poliquin.

Dit artikel is geschreven door Alejandro Casas van Health Inspiration.

https://jessevandervelde.com/berekenen-hoeveel-water-je-per-dag-zou-moeten-drinken/#berekenhoeveelwaterjeopeendagzoumoetendrinken

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida is Orthomoleculair Therapeut en Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, spreker en docent. Ze studeerde af aan de Haagsche Hogeschool als diëtist en Orthomoleculair Therapeut werd ze bij Natura Foundation. Daarnaast heeft ze de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 en 2 en de Epigenetica van ADHD gevolgd.