jorieke-nederland-1

Waarom water het meest gezonde drankje op aarde is

Geschreven door: Rachida Lachhab
01 april 2020

De functies van water

Waarom is water drinken zo ongelofelijk goed voor ons lichaam? We weten dat het een stuk gezonder is dan frisdranken en sappen, omdat er geen suiker en koolzuur in zit. Maar de ayurvedische leer vertelt ons nog veel meer over dit gezonde drankje.

  • Het helpt tegen vermoeidheid. plaatje-water
  • Ook ondersteunt de uitstraling van de huid.
  • Spijsverteringsproblemen worden voorkomen.
  • Het geeft gemoedsrust en een bevredigend gevoel.
  • Vocht verfrist en wordt gemakkelijk opgenomen door het lichaam.
  • Het is een bron van levenskracht.
  • Het is voedend.

Waarom gekookt water drinken beter werkt

Regelmatig warm water drinken is een eenvoudige aanbeveling. Het stimuleert meteen het spijsverteringsvuur, zodat de voeding tijdens de maaltijd beter kan worden verwerkt en opgenomen. Als het tussen de maaltijden wordt gedronken, kan het bovendien de uitscheiding van in drinkwater oplosbare toxinen uit de lichaamsweefsels effectief ondersteunen.

Kruiden krijgen door het langere meekoken een extra effect. Door de geur en smaak hebben ze ook effect op de zintuigen.

Hoeveel water is genoeg?

Een veel voorkomend excuus om niet meer te gaan drinken is dat mensen bang zijn dat ze teveel naar de wc moeten. Als het lichaam gedurende lange tijd uitgedroogd is geweest, dan kan het vocht niet meer efficiënt tot zich nemen. Ga je dus opeens veel drinken, zal je lichaam het eenvoudigweg uitstoten omdat het niet weet waar het voor nodig is. Echter, na een tijdje raakt het lichaam aan je nieuwe vochtinname gewend en zal de aandrang om veelvuldig te plassen verdwijnen.

Als richtlijn adviseren wij dat je dagelijks minimaal je lichaamsgewicht x 0,44 gedeeld door 10 aan liters water moet drinken. Bij een gewicht van bijvoorbeeld 75 kilo is de berekening dus: 75 x 0,44: 10 = 3,3 liter. Dit is het advies van een van de meest bekende fitnesstrainers ter wereld Charles Poliquin.

Dit artikel is geschreven door Alejandro Casas van Health Inspiration.

https://jessevandervelde.com/berekenen-hoeveel-water-je-per-dag-zou-moeten-drinken/#berekenhoeveelwaterjeopeendagzoumoetendrinken

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida: Orthomoleculair Therapeut, Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding Mijn naam is Rachida en ik ben gepassioneerd over gezondheid en voeding. Met een uitgebreide achtergrond in voeding en orthomoleculaire therapie, ben ik toegewijd aan het helpen van mensen om hun welzijn te verbeteren en een gezondere levensstijl te bereiken. Mijn reis begon aan de Haagsche Hogeschool, waar ik afstudeerde als diëtist. Ik geloof sterk in de kracht van voeding als basis voor een gezond leven. Daarom heb ik me verder gespecialiseerd in orthomoleculaire therapie via Natura Foundation, waar ik lid ben van de MBOG (Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde). Deze holistische benadering van gezondheid richt zich op het optimaliseren van de juiste voedingsstoffen in het lichaam voor een optimaal functioneren. Mijn toewijding aan voortdurende educatie heeft me ook geleid naar de wereld van epigenetica. Ik heb zowel de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 als level 2 voltooid, en ik ben gespecialiseerd in de epigenetica van ADHD. Dit heeft mijn begrip van de complexe relatie tussen genetica, omgevingsfactoren en gezondheid verdiept. Naast mijn klinische werkzaamheden als diëtist en orthomoleculair therapeut, ben ik ook een actieve spreker en docent op het gebied van gezondheid en voeding. Ik geloof in het delen van kennis en het inspireren van anderen om bewuste keuzes te maken voor hun gezondheid. Mijn missie is om mensen te begeleiden naar een gezonder, gelukkiger en evenwichtiger leven. Ik ben er trots op dat ik een rol mag spelen in het helpen van anderen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en een welzijnsniveau te bereiken dat ze nooit voor mogelijk hadden gehouden. Laten we samenwerken aan jouw optimale gezondheid en welzijn. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Rachida Orthomoleculair Therapeut (lid MBOG) & Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist Spreker en Docent in Gezondheid en Voeding