bannerimage

Gezond afvallen met Metabolic Balance

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
04 februari 2020

bannerimage

Gezond afvallen met Metabolic Balance

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

 

 

Waarom Metabolic Balance?
Overgewicht is een probleem dat in Nederland steeds groter wordt. Bekend is dat inmiddels de helft van de Nederlanders te zwaar is, en dit percentage groeit ieder jaar. Wat aan het dikker worden van de gemiddelde Nederlander ten grondslag ligt, is echter niet zozeer het te veel eten als wel het hebben van een ongebalanceerd voedingspatroon. Mensen krijgen dan bijvoorbeeld bovenmatig veel koolhydraten en vetten binnen, terwijl de voeding juist te weinig mineralen en vitaminen bevat. Het is bij overgewicht dus van belang dat het bestaande voedingspatroon wordt doorbroken en herzien. Het Metabolic Balance programma is opgezet door voedingswetenschappers in samenwerking met artsen. Omdat ieder lichaam anders is en de meeste mensen met overgewicht baat hebben bij een persoonlijke afvalmethode, is dit een efficiënte manier om je gewicht weer op peil te brengen*.

Hoe werkt het?
De kracht van Metabolic Balance zit hem erin dat je overstapt op een voedingspatroon dat uitgaat van je persoonlijke situatie. Hiermee kies je dan ook voor een dieet dat goed aansluit bij je gezondheidstoestand, zodat je er vrijwel zeker van kunt zijn dat je voedingsstoffen binnenkrijgt die jouw gezondheid verbeteren en je tevens kunnen helpen bij het afvallen.* Wanneer je de Metabolic Balance-methode wilt volgen, wordt er daarom een persoonlijk voedingsplan opgesteld. Dit is gebaseerd op je gezondheidsgegevens en actuele bloedwaarden, en stelt ons in staat om een hernieuwde metabolische balans te vinden. Zo wordt een gezonde stofwisseling optimaal ondersteund en kan je gewicht op natuurlijke wijze worden gereguleerd, waarmee het Metabolic Balance-programma een perfecte combinatie van afvallen en een verbeterde gezondheid kan bieden.*

 

Referenties:

[1] Volksgezondheidenzorg.info. Trend overgewicht volwassenen.

[2] Cornelia Meffert and Nikolaus Gerdes. (2010). Program Adherence and Effectiveness of a Commercial Nutrition Program: The Metabolic Balance Study

 

 

 

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.