Nederland-Slank-Mar-27-2024-05-28-29-9720-AM

Week 21: Hallo streefgewicht!

Geschreven door: Liselore Verschuren
19 september 2019

Liselores-afvaldagboek-2Dames en heren, jongens en meisjes: het is me gelukt. Ik heb mijn streefgewicht bereikt! Ik ben 15 kilo afgevallen. Dus als je je al afvroeg waarom er de laatste tijd toch zoveel licht is, dat komt door mij. Ik glim van de trots.

Was het makkelijk om op mijn streefgewicht te komen?

Nou, nee. Lang niet altijd. In het begin was ik standvastig als een rots en hield ik me tot in de kleinste details aan het programma van Nederland Slank. Er ging geen enkele verboden kruimel in mijn mond. Maar de kilo’s vlogen eraf en ik ging op vakantie...

Tijdens mijn vakantie gingen de remmen langzaam maar zeker wat losser. En toen bij thuiskomst bleek dat ik ondanks mijn gesjoemel niets was aangekomen, was dat een reden om het allemaal niet meer zo nauw te nemen.

De wijn bleek moeilijk te weerstaan

Hoewel ik me gewoon aan het voedingsplan van de tweede fase hield, was ik na mijn vakantie veel minder goed bestand tegen verleidingen. Ik nam weleens een koekje. Of twee. En ook de wijn bleek erg moeilijk te weerstaan, met name in het weekend. En als je eenmaal een wijntje achter je kiezen hebt, moet het schaaltje borrelnootjes voor je neus ook meteen leeg.

Maar goed, kennelijk bleven mijn misstappen voldoende binnen de perken. Ik viel uiteindelijk ook gewoon af. Niet zoveel als toen ik me helemaal aan het programma hield, maar genoeg om tevreden over te zijn. Uiteindelijk tikte mijn weegschaal een paar dagen geleden mijn streefgewicht van 67,4 kilo aan. Ik was de felbegeerde 15 kilo kwijt!

De grootste uitdaging moet nog komen

Nu maak ik me geen illusies, ik ben me er wel degelijk van bewust dat op dit moment de grootste uitdaging nog moet komen. En dat is ervoor zorgen dat ik niet langzaam maar zeker in mijn oude gewoonten verval. En dat ga ik doen door de 8 regels op mijn koelkast te hangen.

Een andere vervelende oude gewoonte die ik echt niet meer op mag pakken is dat ik niet meer op de weegschaal ga staan als ik denk dat ik ben aangekomen. Op die manier heb ik mezelf jaren voor de gek gehouden en ben ik veel te zwaar geworden. En dat gaat me nu niet meer gebeuren!

Liselore Verschuren

Geschreven door: Liselore Verschuren