bannerimage

Week 9: Afvallen tijdens de vakantie

Geschreven door: Liselore Verschuren
25 juli 2018

 

De koffers zijn gepakt, het is bijna tijd om met mijn gezin voor ruim twee weken naar Denemarken te vertrekken. En ik ben vastbesloten: ik ga door met afvallen tijdens de vakantie. Wat denk je, gaat het me lukken?

Zo ga ik afvallen tijdens de vakantie

Afvallen tijdens de vakantieAllereerst heb ik een koelbox met soyayoghurt, kaas, fruit en groente die op de heenreis aan een oplaadpunt in de auto wordt gezet. Het gaat mij niet overkomen dat ik verkeerde dingen ga eten omdat ik het ter plaatse niet kan vinden. En zelfs die kans is klein, want ik heb de Deense woorden van allerlei benodigde voedingsmiddelen opgezocht. Gedemælk is Deens voor geitenmelk, je weet maar nooit waar het goed voor is.

In Denemarken hebben we vier verschillende accommodaties, en dat zijn allemaal huisjes of appartementen met een goed uitgeruste keuken. Verder heb ik een grote bentobox waarmee ik altijd een verantwoorde lunch mee kan nemen. Als je het mij vraagt, gaat dit helemaal goed komen.

Een paar honderd gram per week afvallen moet lukken

Natuurlijk zal het ook voorkomen dat ik met man en zoon aan het einde van een lange dag vol vakantiepret in een restaurantje beland. Maar dan let ik gewoon heel goed op wat ik bestel. Liever vis of kip dan vlees. De sauzen en dressings mogen ze van me weglaten. Aan wijn, frisdrank en ijsjes ga ik niet beginnen, ik ga gewoon door met 3 liter water per dag drinken.

Het belangrijkste is natuurlijk dat ik niet meer dan drie keer per dag eet en dat daar minimaal vijf uur tussenzit. Ik verwacht niet dat ik iedere week een kilo af zal vallen, maar een paar honderd gram moet me zeker lukken.

Afgelopen weekend ging het een beetje mis...

Nu klinkt het alsof ik het programma altijd tot op de letter volg en nooit een foutje maak, maar niets is minder waar. Ik woon namelijk in Tilburg en afgelopen weekend is hier de beroemde Tilburgse Kermis losgebarsten.

Zaterdagavond ben ik met vrienden de kermis op gegaan en daarbij heb ik iets te veel wijn gedronken. Ook zijn er een paar borrelnootjes in mijn mond gevallen. Nou ja... een paar is twee. Het waren er echt wel meer dan dat. En ik heb twee frietjes met mayonaise uit de puntzak van manlief gepikt.

Ik heb meer discipline dan ik ooit voor mogelijk hield, maar met een paar glazen wijn achter mijn kiezen was dit meer verleiding dan ik kon verdragen. Heb ik er spijt van? Nee, ik heb een heerlijke avond gehad en ik heb niet alle borrelnootjes weg zitten schrokken. De volle puntzak friet die voor mijn neus werd gehouden heb ik netjes afgeslagen. Dat is me dan weer wel gelukt.

Gaat me het lukken, afvallen tijdens de vakantie?

Ik ben er vrij zeker van dat het me gaat lukken, dat afvallen tijdens de vakantie. kleding die al ruim twee jaar ongebruikt in mijn kast hing omdat het niet meer paste, kan ik nu weer makkelijk aan. De voldoening en trots die ik voelde toen ik die kleren weer paste was onbeschrijfelijk. Alleen al met dat gevoel raak ik makkelijk nog meer kilo’s kwijt.

Ondanks dat het afgelopen zaterdagavond niet geweldig ging, sta ik sterk genoeg in mijn schoenen om de grootste verleidingen tijden de vakantie te weerstaan. De wijn blijft namelijk thuis.

Tot de volgende keer!

Meer van mijn afvaldagboek lezen? Kijk dan ook bij:
Week 7: Eindelijk een goed middel tegen acne!
Week 5: Wanneer begin je met nieuwe eetgewoonten?
Week 3: Detoxen met bitterzout
Week 1: Te dik. En nu?

Liselore Verschuren

Geschreven door: Liselore Verschuren