Nederland-Slank-2

Ik ben te dik. Wat nu? Afvallen met Nederland Slank

Geschreven door: Liselore Verschuren
04 maart 2020

Lees mee over mijn ervaring. Hoe ik als thuiswerker snel een onhoudbare dikke veelvraat werd en wat ik daaraan deed.

Het begon allemaal bijna een jaar geleden, toen ik als zelfstandig tekstschrijver thuis ging werken. Echt slank was ik al jaren niet meer. Maar het feit dat mijn bureau zich nog maar zes stappen van een goed gevulde keuken bevond, zorgde ervoor dat ik een onhoudbare veelvraat werd. Voor ik het wist, was ik te dik.

Een enorme suikerverslaving

Week-1-Bloed-prikkenZodra mijn vingers even stil boven het toetsenbord hingen, begonnen alle keukenkastjes naar me te roepen. Niemand die op me lette, geen mens die het zag dat ik alweer in een mum van tijd een verdwijntruc met een grote reep chocolade uithaalde. Er was geen enkele barrière die me tegenhield en mijn innerlijke stemmetje ‘Zou je dat nu wel doen?’ was al lang lamgeslagen door een enorme suikerverslaving.

Ik ging gewoon niet meer op de weegschaal staan. Toen er haast ongemerkt steeds meer kleding met de maat XL in mijn kast verscheen, haalde ik mijn schouders op. Sinds wanneer moest je dun zijn om er goed uit te zien?

Te dik en geen enkele discipline

Ik vind goed geklede vrouwen met een maatje meer prachtig. Maar als ik heel eerlijk was, vond ik dat dat maatje meer mij niet stond. De verhoudingen klopten niet, bijna alles zat rond mijn middel, ik had enorme bovenarmen en op mijn wangen kon menige hamster jaloers zijn. Hoe ik mijzelf ook bekeek, ik vond dat ik echt te dik was.

Natuurlijk probeerde ik regelmatig af te vallen. Maar meer dan een paar weken hield ik dat nooit vol, ik had er simpelweg de discipline niet voor. Ik heb pogingen gedaan om minder te snoepen en ik heb ook een tijdje veel minder koolhydraten gegeten. Zodra er enig resultaat te zien was, viel ik van de weer wagen omdat er bijvoorbeeld een feestje was waarbij ik me niet in kon houden.

En nu?

Feit is dat ik niet lekker in mijn vel zit. Ik heb weinig energie, vaak hoofdpijn, last van acne en een kwakkelende menstruatie. Ook ben ik niet blij als ik in de spiegel kijk. Ik zie iemand die zichzelf heeft verstopt onder een laag vet en een berg onnodige kwaaltjes.

Het is tijd voor actie, en Nederland Slank gaat me daarbij helpen. Een paar dagen geleden heb ik me aangemeld en vanmorgen is er iemand van de prikdienst gekomen om bloed bij me af te nemen. Over een dag of tien krijg ik een eigen voedingsplan toegestuurd en kan ik gaan beginnen.

Natuurlijk hoop ik dat ik ga afvallen en me beter ga voelen, maar ik ben ook een beetje bang dat mijn zwakke discipline me weer parten gaat spelen. Zou het me dit keer wel gaan lukken? Je kunt mijn ervaringen met het programma van Nederland Slank hier volgen, dus kom vooral regelmatig terug om te lezen hoe het met me gaat.

Tot snel!

 

 

 

 

Liselore Verschuren

Geschreven door: Liselore Verschuren