jorieke-nederland

Invloed kinderjaren op je slanke lijn

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
19 september 2019

Sinds gisteren heb ik er een nieuw kitten bij. Niet te geloven hoeveel en hoe vaak hij slaapt en eet en poept! Dat zet mij aan het denken. Zo gaat dat ook bij baby’s. Sommige baby’s willen maar blijven eten, maar anderen eten weer met moeite. De moeder (of de vader natuurlijk) maakt zich dan zorgen en doet extra zijn of haar best om de baby te voeden.

Wat wij vergeten is dat (gezonde) baby’s zelf goed aanvoelen wanneer zij wel of niet honger hebben. Dat geven zij aan door bijvoorbeeld te huilen. Door ons kind de hele tijd voedsel aan te bieden, of misschien zelfs (goed bedoeld) te dwingen om te eten raakt zijn/haar metabolisme al vroeg in de war. Later op volwassen leeftijd kan zij/hij het hongergevoel niet meer goed aanvoelen, waardoor de kans op eetproblemen, verslaving aan voedsel en overgewicht toeneemt.

Misschien komen nu herinneringen van vroeger naar boven, toen je zelf nog jong was, of misschien heb je zelf kinderen die moeilijk eten en ga je je nu afvragen hoe het nou wel moet. Niet voeden is ook niet de oplossing. Bied je kind van jongs af aan verschillende smaken aan. Lusten zij de eerste keer iets niet, bied het dan een tweede keer in een andere vorm en in andere combinaties aan. De truc is om het te blijven proberen, maar wanneer je kind geen honger heeft nooit dwingen om te eten. Mocht hij/zij (opeens) een verminderde eetlust hebben, neem dan ter controle contact op met je huisarts.

Heb je zelf het idee dat je de hele dag door wilt blijven eten, geen controle over je voedingspatroon hebt en nooit verzadigd raakt. Herinner je je jonge jaren en was je toen een moeilijke eter en misschien werd jij ook gedwongen om te eten? Het is nog niet te laat. Je zou je problemen kunnen oplossen door het Nederland Slank programma te doen. Hiermee zorg je ervoor dat je je lijf gaat re-starten*.

Vraag meteen een gratis consult aan

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Pantea: Orthomoleculair Therapeut en Diëtist met een Wetenschappelijke Achtergrond Mijn naam is Pantea en mijn passie ligt in de wereld van gezondheid en voeding. Met een unieke en diverse academische achtergrond heb ik me toegewijd aan het helpen van mensen om hun gezondheidsdoelen te bereiken en een betere levenskwaliteit te ervaren. Mijn academische reis begon met een HLO propedeuse in de chemie, gevolgd door een universitaire opleiding in de farmacie. Gedreven door mijn interesse in voeding en gezondheid maakte ik de overstap naar de Diëtetiek aan de Hogeschool van Amsterdam, waar ik me verdiepte in wetenschappelijk onderzoek op dit gebied. Mijn streven naar kennis en expertise bracht me vervolgens naar de wereld van de orthomoleculaire geneeskunde. Ik voltooide mijn opleiding bij Ortholinea en behaalde de titel van Orthomoleculair Therapeut. Deze benadering van gezondheid richt zich op het optimaliseren van de juiste voedingsstoffen in het lichaam voor een optimale gezondheid. Daarnaast heb ik mijn kennis verbreed door de Integrale Epigenetica-opleiding en de Epigenetica van ADHD te volgen. Dit heeft mijn begrip verdiept van de complexe interactie tussen genetica, omgevingsfactoren en gezondheid. Bij Evenwijs heb ik me verdiept in de behandeling van lipoedeem, waarbij ik gespecialiseerd ben in het begeleiden van mensen die hiermee te maken hebben. Bovendien ben ik opgeleid om individuen te begeleiden die een maagverkleining, zoals een gastric bypass, hebben ondergaan. Mijn missie is om mensen te helpen bij het bereiken van een optimale gezondheid en welzijn, rekening houdend met hun unieke behoeften en omstandigheden. Ik ben er trots op om een rol te spelen in het ondersteunen van anderen op hun reis naar een gezondere en gelukkigere levensstijl. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en jouw gezondheidsdoelen realiseren. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en persoonlijke begeleiding. Met vriendelijke groet, Pantea Orthomoleculair Therapeut en Diëtist Gespecialiseerd in Wetenschappelijk Onderzoek, Epigenetica en Lipoedeem Begeleiding na Maagverkleining