bannerimage

Invloed kinderjaren op je slanke lijn

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)
19 september 2019

bannerimage

Invloed kinderjaren op je slanke lijn

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Sinds gisteren heb ik er een nieuw kitten bij. Niet te geloven hoeveel en hoe vaak hij slaapt en eet en poept! Dat zet mij aan het denken. Zo gaat dat ook bij baby’s. Sommige baby’s willen maar blijven eten, maar anderen eten weer met moeite. De moeder (of de vader natuurlijk) maakt zich dan zorgen en doet extra zijn of haar best om de baby te voeden.

Wat wij vergeten is dat (gezonde) baby’s zelf goed aanvoelen wanneer zij wel of niet honger hebben. Dat geven zij aan door bijvoorbeeld te huilen. Door ons kind de hele tijd voedsel aan te bieden, of misschien zelfs (goed bedoeld) te dwingen om te eten raakt zijn/haar metabolisme al vroeg in de war. Later op volwassen leeftijd kan zij/hij het hongergevoel niet meer goed aanvoelen, waardoor de kans op eetproblemen, verslaving aan voedsel en overgewicht toeneemt.

Misschien komen nu herinneringen van vroeger naar boven, toen je zelf nog jong was, of misschien heb je zelf kinderen die moeilijk eten en ga je je nu afvragen hoe het nou wel moet. Niet voeden is ook niet de oplossing. Bied je kind van jongs af aan verschillende smaken aan. Lusten zij de eerste keer iets niet, bied het dan een tweede keer in een andere vorm en in andere combinaties aan. De truc is om het te blijven proberen, maar wanneer je kind geen honger heeft nooit dwingen om te eten. Mocht hij/zij (opeens) een verminderde eetlust hebben, neem dan ter controle contact op met je huisarts.

Heb je zelf het idee dat je de hele dag door wilt blijven eten, geen controle over je voedingspatroon hebt en nooit verzadigd raakt. Herinner je je jonge jaren en was je toen een moeilijke eter en misschien werd jij ook gedwongen om te eten? Het is nog niet te laat. Je zou je problemen kunnen oplossen door het Nederland Slank programma te doen. Hiermee zorg je ervoor dat je je lijf gaat re-starten*.

Vraag meteen een gratis consult aan

*Disclaimer

Resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. De resultaten verschillen uiteraard per individu, daarom stellen wij voor iedereen een persoonlijk voedingsprogramma op.

Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Geschreven door: Pantea Panahi, orthomoleculair therapeut (MBOG)

Pantea is Orthomoleculair Therapeut en Diëtist Via een HLO propedeuse chemie en een universitaire pharmacie-opleiding is ze overgestapt naar de Diëtetiek, aan de Hogeschool van Amsterdam waar zij wetenschappelijk onderzoek heeft gedaan. Daarna is ze afgestudeerd in de Orthomoleculaire Geneeskunde gestudeerd bij Ortholinea. Daarnaast heeft ze Integrale Epigenetica-opleiding en de Epigenetica van ADHD gevolgd. En zich bij Evenwijs verdiept in de behandeling van Lipoedeem. Pantea is in ook opgeleid om mensen die een maagverkleining zoals een gastric bypass hebben gehad te begeleiden.