bannerimage

Hoe je een suikerdip eetbui kunt voorkomen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
18 april 2020

bannerimage

Hoe je een suikerdip eetbui kunt voorkomen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Deze week werd ik overvallen door iets wat ik niet meer gewend was: Een ontzettende trek in zoet, ingevuld met het eten van 3 van die heerlijke zachte cake-jes, ook nog bedoeld voor een ander gezelschap.... Nu ben ik al een tijdje met het programma van Nederland Slank bezig, en al lang op mijn streefgewicht, dus ik kan gewoon eten wat ik wil en niet meteen kilo's aankomen maar dit vond ik wel vreemd. Als je namelijk gezond eet, heb je geen behoefte aan dit soort uitspattingen.
Maar toen ik even terug ging denken, zag ik ook de oplossing en de reden van mijn vraatzuchtige bui: Als lunch een half kippetje met wat komkommer, geen fruit en geen knackebrod gegeten. En daar zit ook de oplossing. Als je al je maaltijd componenten gewoon netjes eet, krijg je geen (vr)eetbuien. Dus dan kun je een suiker-dipje vermijden.
Dat weten we dan weer voor de volgende keer.  Eetbuien voorkom je met voldoende van alles te eten niet te weinig koolhydraten dus ook.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.