bannerimage

Gezellig uit eten tijdens je plan

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
21 juli 2020

bannerimage

Gezellig uit eten tijdens je plan

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Hoe blijf je leuk meedoen tijdens je dieet

De vakantietijd is aangebroken en dit lijkt niet de meest logische tijd om aan een dieet te beginnen. Immers vakantietijd is uit eten is gezelligheid toch? Echter is het wellicht juist GEEN slecht idee om NU te beginnen met het omgooien van je lifestyle. Je hebt wat meer tijd om nieuwe recepten uit te proberen, je eten vooraf te bereiden en mee te nemen en voor de meeste mensen geldt: als het warm is heb je vanzelf minder trek. Nu alleen nog even je vrienden/familie overtuigen dat je HEUS wel gezellig ‘mee kan doen’, ook al besluit jij aan je figuur en je weerstand te gaan werken.

Zoals een deelnemer zei: "ik voel me liever de hele dag kiplekker, dan dat ik een paar minuten per dag iets lekkers in mijn mond heb"

Vermijd vakantiekilo’s voor ze eraan komen

Je kent dat wel; je geeft in je omgeving aan dat je een dieet gaat volgen en de reacties zijn; ‘nou lekker gezellig’, of: ‘ach meid neem een wijntje’, of: ‘je hebt vandaag zo hard gewerkt je verdient een….’. Niet echt bemoedigend en wellicht voor jou een reden om te besluiten NIET aan een voedingsplan te beginnen. Maar is de laatste tijd niet meer en meer bewezen dat het JUIST nu belangrijk is om aan je gezondheid/weerstand te werken? En waarom zou je het risico nemen dat je in september ook nog die extra ‘vakantiekilo’s’ weg moet werken?

Nog een weetje: wist je dat ontspannen mensen makkelijker afvallen? Op vakantie dus!

dinner

Planning en communicatie zijn de sleutel voor succes

Het voedingsplan van Nederland Slank is zo uitgebreid en gedetailleerd; er zijn LEGIO recepten te vinden die prima passen binnen een luchtig zomerdieet. En ook voor die gezellige BBQ met vrienden of een romantisch etentje op een terrasje met je lief zijn voldoende oplossingen te vinden. En zeg nou zelf… met een paar kilo minder zit je toch VEEL LEKKERDER in dat vrolijke zomerjurkje? Een succesvolle uitvoering van het plan staat of valt wat ons betreft met een beetje planning én communicatie. Hieronder geven we een paar nuttige tips om met vlag en wimpel de zomer door te komen.

Een haalbaar doel voor ogen

Start goed door een helder haalbaar doel te stellen en je vrienden en familie te vertellen wat je doet en WAAROM je het doet. Ongetwijfeld gunnen ze je het beste en als ze merken dat je serieus bent, steunen ze je vast in je voornemen. Communiceer ook voorafgaand aan een etentje of BBQ welke producten je WEL mag eten, OF neem zelf wat voorbereide gerechtjes mee. Ook een restaurant zal, indien vooraf op de hoogte, graag rekening willen houden met jouw wensen. Vooral restaurants met gezond biologisch voedsel of gespecialiseerd in voedselallergieën kennen het belang van een op maat gesneden maaltijd voor hun klanten. Tot slot geven we nog enkele algemene tips:

Water drinken in restaurant

Tips

  • Drink VOORAF enkele glazen water. Zo kom je niet met knallende honger het restaurant in en ben je ook minder geneigd om…..
  • Val niet voor de verleiding van het broodmandje met vette tapenade of aïoli vooraf.
  • Drink geen alcohol, of bestel één glas voortreffelijke wijn tijdens het hoofdgerecht.
  • Neem niet te veel gangen. Drie is echt voldoende en je bordje hoeft ook NIET LEEG. Een doggybag meevragen naar huis is helemaal geen schande meer tegenwoordig
  • Laat eventuele sauzen of dressings apart serveren.
  • Neem als toetje een heerlijke kop kruidenthee of geurige zwarte koffie.

Met deze tips ben je gewoon gezellig EN VERSTANDIG tegelijk. Een win-win situatie waarvan je de beloning binnen enkele weken al zult ontvangen in de vorm van een lichaam en een geest die gelukkig en in shape zijn.

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.