bannerimage

Uit eten met het plan, hoe doe je dat?

Geschreven door: Rachelle Bottse
27 mei 2017

bannerimage

Uit eten met het plan, hoe doe je dat?

Geschreven door: Rachelle Bottse

Zoals ik in mijn eerste blog schreef, houd ik onwijs van lekker eten.Voordat ik aan het plan begon werkte ik het liefst in lunchrooms. Het Amsterdamse ZZP’er leven, een koffie hier, een broodje daar en altijd mijn laptop mee.

Eten is voor mij dan ook meer dan alleen een middel om me te voeden. Zoals de meeste mensen eten om te kunnen leven, leef ik om met eten bezig te kunnen zijn.

Ik ben dietist maar voordat ik aan het plan begon werkte ik het liefst in lunchrooms. Het Amsterdamse ZZP’er leven, een koffie hier, een broodje daar en altijd mijn laptop mee.

Dit maakt voor mij werken plezierig en daarnaast kan ik mij het best concentreren met een beetje geroezemoes op de achtergrond.  En mijn favoriete bezigheid met vriendinnen is ook uit eten gaan. Toen ik net aan het programma van Nederlandslank begon zag ik dit echt in duigen vallen.

lunch room Amsterdam

Ik had geen idee hoe ik nog mijn hobby kwijt kon binnen zoveel beperkingen qua dieet. Koffie tussendoor zat er in eerste instantie niet in en een latte machiatto al helemaal niet. Na de eerste 2 weken strenge fase ben ik gaan experimenteren met wat wel nog kan.

Nu ben ik blij dat ik in een grote stad woon waar veel moderne eettentjes zich als paddenstoelen uit de grond oppoppen. Het leuke is dat gezondheid nu in veel plaatsen op de agenda staat. Dus er komen ook steeds meer restaurantjes en lunch rooms die niet alleen maar standaard eten serveren, dus lunchrooms met niet alleen maar brood, of de maaltijdsalades die alsnog een calorie bom zijn.

Communicatie is key

Waar ik in het begin ook heel erg aan moest wennen is om aan te bediening aan te geven wat ik wel en niet mag. Ik vond het heel vervelend. Maar ik heb gemerkt dat als je de juiste restaurants uit kiest, het totaal geen probleem is om aanpassingen te laten doen.

Ik kijk vaak van te voren wat er op de kaart staat, oftewel, wat ze in huis hebben. En je kunt ook even bellen en mailen van te voren met de chef, wat je wilt, en je begeleider kan je daar evt. bij helpen........hoe je dat kan doen.

Eigenlijk is dit ook een kwestie van al doende leren.

De eerste paar keer ging het natuurlijk niet 100% goed maar wel goed genoeg en nu ben ik een ster geworden in het op de juiste manier te aangeven.

Ik begin het nu ook leuk te vinden om te doen en heb ik een keer geen zin om uitgebreid tekst en uitleg te geven dan kies een restaurant met een allergie-keurmerk, of waar je zelf je gerecht samenstelt, of waar goede voeding al op de agenda staat.

 

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Rachelle Bottse

Geschreven door: Rachelle Bottse