Rachida Lachhab

Diëtist Rachida Lachhab

Rachida Lachhab is orthomoleculair therapeut, diëtist en tevens epigenetisch therapeut. Zij is spreker, docent en behandelaar bij Nederland Slank en de Metaboloog en vaardig in het endorfine-herstelplan. Met regelmaat te horen op Radio Rijnmond als expert. (AGB code: 90063135 en 24100660)

Gratis consult

Orthomoleculair therapeut en diëtist

Mijn naam is Rachida Lachhab en ik ben aan de Haagsche Hogeschool afgestudeerd als diëtist en Orthomoleculair Therapeut werd ik bij Natura Foundation. De evolutionaire gezondheidsleer boeit me in het bijzonder, omdat ik zie dat zo veel van de huidige kwalen hun oorsprong hebben in voeding.

Ik woon in Rotterdam en ben dol op koken, bakken en lekker eten! Ik probeer graag nieuwe recepten uit en kook daarom gerechten uit allerlei verschillende keukens. Het eten van gezonde, natuurlijke voeding vind ik erg belangrijk en daar probeer ik dan ook zoveel mogelijk op te letten. Maar ik was ook een enorme zoetekauw en ik betrapte mijzelf dan ook regelmatig op het eten van ongezonde lekkernijen..

Mijn gewicht heeft gelukkig nooit een probleem voor me gevormd. Ik ben namelijk altijd slank geweest. Het slank zijn betekent echter niet dat ik ook altijd een goede gezondheid had. Sinds een aantal jaar had ik namelijk last van bepaalde gezondheidskwalen, zoals maag- en darmklachten, vermoeidheid, spier- en gewrichtspijnen en hoofdpijn. Kortom: geen optimale gezondheid voor een jonge meid.

Omdat ik er al langer van overtuigd ben dat voeding het medicijn is voor een heleboel kwalen en klachten, heb ik de afgelopen jaren veel veranderingen in mijn eetpatroon doorgevoerd. Hierdoor is mijn gezondheid er zeker op vooruit gegaan, maar tot Nederland Slank had ik nog last van bovengenoemde klachten. Het Nederland Slank programma heeft me heel enthousiast gemaakt, omdat het gericht is op het reguleren van de hormoonhuishouding en omdat ik zoveel mensen, inclusief mezelf, zo heb zien opknappen.

Wil jij ook aan je gezondheid werken op een duurzame manier? Wil jij energieker worden, lekkerder in je vel zitten en een gezond gewicht behalen en behouden? Ik help je graag bij het bereiken van je gezondheidsdoelen! Tot snel bij Nederland Slank!

~ Rachida

Rachida Lachhab is lid van de beroepsvereniging CAT en de MBOG:

CATVergoedbaarVirtueelschild

Therapeutnummer. 65642021-11-10

CAT Licentie

Diploma R. Lachhab - Diploma Orthomoleculair Therapeut

Hoe ben je bij Nederland Slank gekomen?

Een paar jaar geleden ben ik afgestudeerd als diëtist en ik heb zo’n 2 a 3 maanden gezocht naar een baan. Er was erg veel aanbod en maar weinig vraag naar nieuwe diëtisten. Daarnaast sprak niet elke vacature mij aan. Op een vacaturesite kwam ik Nederland Slank tegen. Ik werd samen met andere diëtisten uitgenodigd en er werd ons gevraagd om een pitch te geven van 5 minuten. Na deze dag ging ik het traject in.

Ik volgde eerst zelf het plan en ik hield een blog bij met mijn eigen ervaringen. Vervolgens heb ik orthomoleculaire therapie gestudeerd en een opleiding over het programma van Nederland Slank. Eerst werkte ik onder begeleiding en later mocht ik zelf aan de slag.

 

Wat sprak je het meest aan?

Voordat ik bij Nederland Slank aan de slag ging, had ik al interesse op het gebied van de alternatieve geneeskunde. Zelf was ik namelijk ook geholpen door een arts die integratieve geneeskunde toepaste.

Tijdens de opleiding voeding en diëtetiek, vond ik dat ik veel tegenstrijdige dingen leerde. Gedurende een stage periode werkte ik in het ziekenhuis en daar moet je altijd een vast protocol volgen. Ik ben zelf van mening dat iedereen uniek is, en dat niet elk protocol voor iedereen geschikt is. Daarnaast merkte ik dat dat Nederland Slank mij veel goed deed bij mijn eigen herstel van bepaalde ongemakken.

 

Hoe ziet jouw dag er gemiddeld uit?

Tijdens mijn werkdag voer ik meestal de volgende taken uit:

  • Consulten met mijn cliënten
  • Intakegesprekken met potentiële klanten
  • De wekelijkse nieuwsbrief schrijven, samenstellen en versturen
  • Blogs schrijven
  • Social media kanalen bijhouden
  • Voedingsplannen maken
  • Evenementen organiseren en hosten, zoals workshops en lunches
  • Voorlichting geven bij een apotheek/gezondheidscentrum als orthomoleculair therapeut
  • Artikelen schrijven

Wat vind jij het grootste verschil tussen je hbo opleiding en de orthomoleculaire opleiding?

Bij orthomoleculaire theorieën wordt er heel erg gekeken naar wat onze voorouders deden en aten. Op school leerde we theorieën die gebaseerd zijn op onderzoeken van nu en dat gaat niet mee met de tijd. Die theorieën zijn gericht op de grote massa. Wat voor de een werkt hoeft voor een ander niet te werken. Ik vind dat ze het te vlak bekijken.

Het is ook heel erg gelinkt aan de geïndustrialiseerde en gemedicaliseerde samenleving. Er wordt te snel gegrepen naar medicatie, terwijl het in de meeste gevallen met voeding opgelost kan worden. Je lichaam geeft namelijk niet voor niks een seintje, daar moeten we wel naar luisteren.

Wat spreekt je het meest aan, aan dit programma?

Dat het programma voor iedereen uniek is, er word goed gekeken naar de persoon zelf. Het plan is duidelijk en makkelijk om te volgen. Het is voor sommigen even wennen, maar doordat het plan snel effect heeft, werkt het erg motiverend.

Welke kwaliteiten en kennis heeft iemand voor jouw werk nodig?

Voor dit werk moet je goed met mensen kunnen omgaan. Je moet sociaal vaardig zijn en niet alleen empathie tonen. Elke cliënt is anders en daar moet je mee om kunnen gaan. Net als met elk werk met mensen, is de ene klant makkelijker en vriendelijker dan de andere.

Je bent met dit werk een soort coach die mensen motiveert en tegelijkertijd ben je een hulpverlener en psycholoog. Daarnaast moet je een goede uitstraling hebben en zelfverzekerd zijn. Als je niet tevreden bent met jezelf, kun je anderen niet helpen.