Long Covid

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

de Reis naar Gezondheid met Nederland Slank

(Het is niet onze gewoonte om anonieme verhalen te publiceren maar in dit geval maken we een uitzondering in verband met sollicitaties.)

Op 21 februari 2024 had hij een intakegesprek met Liesbeth van Duijn van Nederland Slank. Een 53-jarige man uit Rotterdam, besloot om met Nederland Slank in zee te gaan om zijn gezondheid te verbeteren en zijn streefgewicht van 89 kg te bereiken. Hier delen we zijn inspirerende verhaal.

De Start

Hij had via zijn vrouw gehoord over Nederland Slank. Zij was er al behoorlijk mee afgevallen en voelde zich ook mentaal een stuk beter vandaar dat ze hem had doorgestuurd. Met een lengte van 181 cm woog hij oorspronkelijk 108 kg, maar was al afgevallen tot 95 kg voordat hij met het programma begon. Zijn gezondheidsdoelen waren duidelijk: afvallen, zijn stofwisseling reguleren, en herstellen van long covid en hoge bloedsuikerspiegel.

Gezondheidsuitdagingen

Hij kampte met een aantal gezondheidsproblemen:

  • Slechte slaap

  • Hoofdpijnen

  • Verhoogde cholesterol

  • Vermoeidheid en weinig energie

  • Opgeblazen gevoel na het eten van brood

  • Astma

  • long covid

  • hoge bloedsuikerspiegel.

     

Hij gebruikte verschillende medicijnen en supplementen, waaronder statorvastatine voor cholesterol, metformine voor diabetes, en magnesium. Daarnaast had hij last van bijwerkingen zoals misselijkheid, duizeligheid, en slaapproblemen.

Eerste Week

De eerste week van het programma was een belangrijke mijlpaal voor hem. Hij voelde al snel meer energie, ondanks zijn eerdere vermoeidheid door long covid. Zijn bloedsuikerspiegel daalde aanzienlijk en hij slaagde erin om beter te slapen zonder melatonine. Hoewel hij nog steeds lichte hoofdpijn had en zijn darmen onrustig waren, merkte hij dat zijn lichaam rustiger werd en hij zich beter voelde.

Tweede Week

Tijdens de tweede week voelde hij zich al beter dan bij aanvang van het programma. Hij verloor gewicht en zijn geest voelde scherper aan. Ondanks een terugval door een verkoudheid en griep, bleef zijn motivatie hoog. Zijn gemiddelde bloedsuikerspiegel van de afgelopen 14 dagen was 4,9 mmol/l, wat een gezonde verbetering was.

Derde Week

In de derde week daalde het gewicht naar 90,6 kg. Hij had enkele nachtmerries en pijn, maar voelde zich over het algemeen steeds beter. Zijn slaap verbeterde en hij nam supplementen zoals visolie en basentabs. Ondanks dat hij op sommige dagen nog vermoeid was, merkte hij dat zijn energiepeil geleidelijk toenam.

Vierde Week

Op de vierde week was hij onder de 90 kg gedoken en voelde hij zich aanzienlijk beter. Zijn geest was scherper en hij sliep veel beter. Hij had zijn diabetesmedicatie (metformine) kunnen stoppen en had geen suikertrek meer. Hij was nu actiever, piekerde minder en nam minder dutjes.

Zijn reis met Nederland Slank laat zien hoe een goed uitgebalanceerd programma kan helpen bij het bereiken van gezondheidsdoelen. Hij voelde zich niet alleen lichamelijk beter, maar ervoer ook mentale helderheid en meer energie. Zijn verhaal is een inspirerend voorbeeld voor iedereen die met gezondheidsproblemen worstelt en op zoek is naar een effectieve oplossing.

Long Covid
3:06