Afvallen zonder hongergevoel? Het kan echt!

Nederland-Slank

Als je wilt afvallen, zijn motivatie en discipline een groot struikelblok. Want hoe graag je die overtollige kilo’s ook kwijt wilt, die knorrende maag maakt het ontzettend moeilijk om je goede voornemens ook echt vol te houden. Het is alleen een misvatting dat het verliezen van overgewicht altijd met een hunkering naar eten gepaard moet gaan. Bij Nederland Slank kun je afvallen zonder hongergevoel. Snel èn met blijvend resultaat!

Laat die calorieën varen!

Het belang van macronutriënten en micronutriënten

Om deze redenen heb je honger en lekkere trek

Het geheim van insuline

Zo kun je afvallen zonder hongergevoel

Reken af met voedselhunkeringen

Ga voor de totale reset

Ieder lijf is anders

Het unieke programma van Nederland Slank

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

etenportie

Laat die calorieën varen

De meeste mensen die willen afvallen, beginnen aan een dieet waarbij ze zo min mogelijk calorieën eten. Ze verkleinen hun porties bij maaltijden en letten nauwkeurig op hun tussendoortjes. Over het algemeen wil dit zeggen dat ze vooral vetten gaan schrappen, want die vetten worden nu eenmaal geassocieerd met overtollige kilo’s en dik zijn.

Nu is het natuurlijk altijd een goed idee om eens nauwkeurig te letten op hoeveel je eet en wat je gedurende de dag allemaal in je mond stopt. Het is alleen niet heel verstandig om vetten (of koolhydraten) uit je eetpatroon te bannen. Je lichaam heeft namelijk een balans van voedingsstoffen nodig. Als je niet voldoende gevarieerd eet, zul je moe en futloos worden. En je zult een groot deel van de dag honger hebben. Dit zorgt ervoor dat je motivatie en discipline op losse schroeven komen te staan en dat het erg moeilijk wordt om het dieet vol te houden.

Om zonder een continu hongergevoel af te vallen is het dus beter om het concept van calorieën en het uitsluiten van voedingsstoffen te laten varen.

voedingsmiddelen-2

Het belang van macronutriënten en micronutriënten

Als je op een goede manier wil afvallen – zonder honger en met een goede verhouding in voedingsstoffen - is het essentieel om verder te kijken dan alleen naar calorieën. Het gaat erom dat je op een verantwoorde manier je overgewicht kwijtraakt, dat je dat goed vol kunt houden en dat je je tegelijkertijd ook energiek blijft voelen.

Dat doe je door op macronutriënten en micronutriënten te letten, de brand- en bouwstoffen die ons lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren. Macronutriënten zijn ook wel bekend als macrovoedingsstoffen. Dit zijn:

 • Eiwitten

 • Koolhydraten

 • Vetten

Deze voedingsstoffen worden via ons spijsverteringsgestel en stofwisseling in ons lichaam opgenomen. Ze dienen als bouwstof, maar ook als brandstof. Om die reden is het van belang om genoeg te eten en te drinken. Als je teveel eet en drinkt (of de verkeerde dingen eet), dan kom je aan.

voedingsmiddelen (1)

Als je te weinig eet en drinkt kun je afvallen maar dat geldt niet voor iedereen. Als men langdurig te weinig brandstof inneemt, zal ons lichaam de aanwezige bouwstenen in je lijf gaan afbreken. En dat moet je voorkomen. Er zijn ook nog micronutriënten, dit zijn:

 • Vitaminen

 • Mineralen

 • Sporenelementen

Micronutriënten leveren geen energie op, maar ze zijn wel noodzakelijk voor goed functionerende lichaamsprocessen en het vrijmaken van energie uit macronutriënten.

Het is dus essentieel om een goede balans tussen macronutriënten en micronutriënten te vinden als je wil afvallen zonder hongergevoel. Hoe beter die balans is, hoe gezonder, fitter en slanker je zult worden.

avocado-gezond-vet-3

Om deze redenen heb je honger en lekkere trek

Laten we het nog eens even over vetten hebben. Veel mensen denken dat vetten slecht zijn en dat het goed is als ze er dus zo min mogelijk van eten. Om die reden is de verkoop van magere producten, light producten en andere levensmiddelen met minder vet in de afgelopen jaren flink gestegen.

Maar als je vet uit je voeding haalt, gaan de (kunstmatige) toevoegingen in producten omhoog. Die vetten worden namelijk door suikers en andere chemische stofjes vervangen, waardoor je door die producten met geen of minder vet helemaal niet afvalt. Je krijgt er alleen maar meer honger en trek van.

Als we eten en drinken, stijgt het bloedsuikerspiegel in je lichaam. Als je gezonde voeding neemt, zoals eiwitten, groente en fruit, dan stijgt je bloedsuikerspiegel maar een klein beetje. Je voelt je dan verzadigd en krijgt niet snel weer honger. Of een hunkering naar zoetigheid. Bij het eten (of drinken) van iets waar veel suiker of koolhydraten in zit, krijg je juist een hele hoge piek in je bloedsuikerspiegel. En dat gaat ook snel weer dalen. Je maakt dan veel insuline aan en dat zorgt ervoor dat je snel weer honger krijgt. Hierdoor blijf je de hele dag door eten. Hoe meer van die magere of light producten je dus neemt, hoe meer je er van gaat eten.

koolhydraten-2

Het geheim van insuline

Wanneer je iets eet met veel koolhydraten, zoals brood, pasta, pizza, hartige snacks, frisdrank of chocolade, krijgt je bloedsuikerspiegel een hoge piek en stijgt de insuline in je lichaam. Hierdoor krijg je snel weer honger.

Slechte-koolhydraten-min-3

Insuline is een hormoon dat ervoor zorgt dat jouw lichaam suiker uit het bloed kan opnemen en als je wilt afvallen zonder hongergevoel is het belangrijk om die insuline zo laag mogelijk te houden. Een lage insulinespiegel zorgt er namelijk voor dat de volgende hormonen en processen worden verhoogd:

 • Je maakt meer melatonine aan, hierdoor ga je beter slapen;

 • Je maakt meer DHEA aan, dit is een geslachtshormoon dat zorgt voor het behoud van je jeugd;

 • Het menselijke groeihormoon in je lichaam neemt toe, dit stimuleert de vetafbraak;

 • Je krijgt meer fibrinolyse, waardoor klontjes in je bloed beter worden opgelost;

 • Je maakt meer Foxa 2 aan, hiermee voel je je energieker.

Zodra de insuline en het groeihormoon in je lichaam weer in balans zijn, wordt voedsel niet langer in vet omgezet, maar in energie. Bovendien gaat je serotonine naar een normaal niveau, waardoor je ook een beter humeur krijgt. Door verstandig te eten, word je dus niet alleen slanker en energieker, je wordt er ook vrolijker van!

gewichtsverliesafvallen-4

Zo kun je afvallen zonder hongergevoel

Bij Nederland Slank kun je in een snel tempo afvallen zonder dat je een hongergevoel ervaart. Dat komt omdat wij rekening houden met macronutriënten, micronutriënten, je bloedsuikerspiegel en je insulinegehalte. Dat houdt in dat er geen calorieën worden geteld, geen sprake is van een knorrende maag en dat je er al helemaal geen futloos en neerslachtig gevoel aan overhoudt omdat je jezelf van alles ontzegt.

Als eerste gaan we op basis van een bloedanalyse precies na hoe je met de juiste voeding jouw lichaam weer terug in balans krijgt. Zo wordt je stofwisseling verbeterd, vermijd je pieken in je bloedsuikerspiegel en werken je hormonen ook weer optimaal. Met dit persoonlijke voedingsplan raak je in een hoog tempo je overtollige kilo’s kwijt, zonder dat je een knorrende maag hebt. Bij Nederland Slank ga je:

 • Geen slot op de koelkast zetten;

 • Geen piepkleine porties eten waardoor je altijd honger hebt;

 • Geen eiwitshakes nemen;

 • Geen dieetpillen slikken;

 • Geen slecht gevoel krijgen omdat je gewichtsafname even tegenvalt.

Als je ons programma volgt, ga je je weer helemaal gezond voelen. Je slaapt beter, voelt je fitter en gaat merken dat je minder last van kwaaltjes zoals bijvoorbeeld allergieën krijgt. Zelfs je huid gaat er mooier uitzien.

voeding-2

Reken af met voedselhunkeringen

Je snapt natuurlijk ook wel dat het persoonlijke voedingsplan van Nederland Slank niet louter uit koeken, chocola en chips bestaat. Het doel is namelijk dat je voortaan die foute suikers links laat liggen zodat je lichaam weer optimaal gaat functioneren. En dat je op een fijne, effectieve manier blijvend afscheid neemt van je overtollige kilo’s.

Maar ja, het valt niet mee om dat foute eten dan maar gewoon te negeren. Zeker niet omdat je daar in zekere zin verslaafd aan bent geraakt. Omdat je jarenlang verkeerde eetgewoonten hebt gehad is de productie van belangrijke hormoonstoffen in je lijf verstoord geraakt. En bij die hormoonstoffen horen ook de geluksstofjes waardoor je je goed en verzadigd kunt voelen.

De disbalans in dit kwetsbare reguleringssysteem kan leiden tot verschillende verslavingen, waaronder een eetstoornis. Door al dat verkeerde eten heb je allerlei kwaaltjes, slaapproblemen en je voelt ook nog eens moe en neerslachtig. Waar verlang je dan naar? Naar troostvoeding. Suikers en snelle koolhydraten gecombineerd met fouten vetten (je vindt ze in frisdranken, koekjes, gebakjes, snoep, friet, roomijs, chocolade en vooral in junkfood zoals chips en hamburgers). Deze zorgen voor een fijne piek in de aanmaak van de gelukshormonen. Je wordt dan dus letterlijk blij van dit eten.

Het nadeel is alleen dat die pieken in gelukshormonen snel weer dalen, waardoor je continu naar dit soort slecht voedsel blijft hunkeren. Je bent verslaafd geraakt en houdt de disbalans van je lichaam hier mee in stand.

wandelen-2

Ga voor de totale reset

Bij Nederland Slank weten we precies hoe het lichaam werkt en hoe je met het juiste voedsel en eventuele supplementen je lichaam en je hersenen weer onder controle kunt krijgen. Wij zorgen ervoor dat je snel kunt afvallen zonder hongergevoel en al je overgewicht kwijtraakt. Je zult je weer echt blij en gelukkig gaan voelen.

Je leest er meer over in ons e-book ’De biologie van geluk’, je kunt het gratis downloaden. Met ons aanvullende endorfine herstelplan zorgen we ervoor dat jij je nieuwe levensstijl goed vol kan houden. Met een totale reset van jouw gewoonten wordt jouw beloningssysteem hersteld en heb je geen slecht voedsel meer nodig om gelukshormonen aan te maken.

Je gaat je niet meer zielig voelen als iedereen om je heen een groot stuk taart eet en jij niet. En een chipszak in een keukenkastje zal ook niet meer de hele avond naar je roepen. Je zult al snel beter slapen, fitter zijn en je veel beter in je vel voelen. En dat alleen maar door anders te eten.

bloed-3

Ieder lijf is anders

Wij gaan er niet vanuit dat datgene wat voor een ander goed werkt, er automatisch ook voor zorgt dat jij zonder hongergevoel af kunt vallen. Ieder lijf is anders, daarom zijn onze voedingsplannen ook altijd persoonlijk. Met een bloedanalyse gaan we na wat jouw lichaam nodig heeft om optimaal te functioneren en vervolgens krijg je een uitgebreide lijst met voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat jij je weer beter gaat eten. In het plan staan diverse ideeën voor maaltijden die uit flinke porties bestaan.

Hiermee voel je je verzadigd en meer dan sterk genoeg om verleidingen in de vorm van foute suikers en vetten te weerstaan. We bieden je zelfs een gegarandeerd resultaat. De effecten van al onze eerdere deelnemers zijn namelijk zo goed, dat we ervan overtuigd zijn dat jij bij Nederland Slank ook in een korte periode je streefgewicht zult behalen.

voel-je-topfit-2

Het unieke programma van Nederland Slank

Nu je weet wat het effect is van alle foute suikers en verkeerde eetpatronen, is het tijd om actie te ondernemen. En dat doe je door contact op te nemen met Nederland Slank. Onze unieke methode is mede gebaseerd op Metabolic Balance. Dit houdt in dat ons gepersonaliseerde voedingsplan je hormoonbalans herstelt.

Met dit voedingsplan zet je lichaam voeding om in energie en worden hormonen op de juiste manier gereguleerd. Door precies te weten wat je beter niet kunt eten, worden de specifieke oorzaken van de disbalans in jouw lichaam aangepakt. Maar er blijft nog altijd genoeg over wat lekker is. Zo blijf je altijd gemotiveerd, want je zit veel fijner in je vel door je nieuwe eetgewoonten!

Bovendien krijg je bij Nederland Slank ook altijd persoonlijke begeleiding. Tijdens de regelmatige online consulten met onze erkende diëtisten/ orthomoleculair therapeuten kun je al je vragen stellen. Maar je kunt er ook je problemen aankaarten zodat we die samen op kunnen lossen. Ben jij benieuwd hoe jij met het programma van Nederland Slank kunt afvallen zonder hongergevoel?

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult