bannerimage

Als herboren met endorfineherstelplan

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
13 september 2018

bannerimage

Als herboren met endorfineherstelplan

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Een anonieme inzending van een ervaring met het voedingsplan en endorfine herstelplan
Nadat ik in het buitenland een bacteriële infectie heb opgelopen....mijn lichaam zich helemaal binnenstebuiten heeft gekeerd en ik een antibioticakuur heb geslikt, heb ik constant een opgeblazen gevoel en zo zie ik er ook uit!
 
Ik was op zoek naar een manier om mijn darmen te kalmeren en vooral weer te herstellen. Nederland slank sprak mij, gezien de methode direct aan. Mijn darmflora weer normaliseren en gelijk wat kilo's eraf leek me een goede combinatie
 
 
17/7 dan toch gestart!
Nadat ik in het buitenland een bacteriële infectie heb opgelopen....mijn lichaam zich helemaal binnenstebuiten heeft gekeerd en ik een antibioticakuur heb geslikt, heb ik constant een opgeblazen gevoel en zo zie ik er ook uit!
 
Ik was op zoek naar een manier om mijn darmen te kalmeren en vooral weer te herstellen. Nederland slank sprak mij, gezien de methode direct aan. Mijn darmflora weer normaliseren en gelijk wat kilo's eraf leek me een goede combinatie
 
Ik zag heel erg op tegen 3x per dag eten, heb namelijk de hele dag trek....en geen alcohol, dit is voor mij altijd een momentje om te ontladen na het werk.
 
De stress die ontstond bij het idee dat ik geen alcohol mocht, was natuurlijk al rede genoeg om er eens een tijd mee te stoppen....maar ja er is altijd wel een excuus om het toch te doen blijkbaar!
 
Ik heb de knop om gezet en ben begonnen. Na 4 wkn 6.4kg ik ben super tevreden, totaal geen honger, geen trek tussendoor, ik voel me goed, mijn huid ziet er rustiger uit, drink geen alcohol...heb wel trek maar zie dat het een gewoonte is en dat het gevoel weggaat zodra je je aandacht verplaatst, alleen mijn darmen blijven opgeblazen. Liesbeth adviseert om ook de rogge achterwege te laten, omdat het misschien een reactie op de gluten is?
 
Vanwege mijn werktijden lukt het vaak niet om meer dan 6-7 uur te slapen en daarbij begint de gang naar het toilet al vroeg....die 2 1/2 Ltr water moet er blijkbaar s'ochtends vroeg uit, heeeeel irritant.
 
Ik zie overdag op mijn werk geen direct dag/zonlicht. Het korte slapen en gebrek aan zonlicht geeft stress voor mijn lichaam dus ik start met het endorfine herstelplan in de 5de week.
 
Vol verwachting gestart, maar ik voel me de eerste dagen moe, gestresst en ben geïrriteerd. Irriteer me aan de honden, mensen om me heen zonder dat er een rede voor is.
 
Knallende hoofdpijn, voel me total loss.
 
Maar dat weekend slaap ik 11 uur achter elkaar...ben helemaal uitgerust als ik opsta, ineens voel ik het verschil
Inmiddels is er 8kg af, ik ben zo blij dat ik deze stap genomen heb.....ik ga nog even door!
Manuela
Verstuurd vanaf mijn iPad herboren-210x215

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.