over geen zin hebben in seks | Nederland Slank

Geen zin in seks? Mogelijke oorzaken en oplossingen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 november 2023

Oké, dus we hebben het over geen zin hebben in seks, toch? Nou, dat kan soms echt een domper zijn. Maar maak je geen zorgen, er zijn manieren om je libido een boost te geven. En het heeft allemaal te maken met die gekke hormonen in ons lichaam.

Laten we beginnen met testosteron, het hormoon dat vaak wordt geassocieerd met mannen. Maar wist je dat vrouwen ook testosteron hebben? Het is eigenlijk verantwoordelijk voor het verhogen van ons libido. Dus als je testosteronniveau laag is, kan dat invloed hebben op je zin in seks. Gelukkig zijn er voedingsmiddelen die kunnen helpen, zoals pinda's, peulvruchten, oesters en asperges. Dus waarom niet wat van deze lekkernijen toevoegen aan je dieet en je libido een boost geven?

Dan hebben we oestrogeen, dat helpt om onze intieme delen gesmeerd en elastisch te houden. Maar te veel oestrogeen kan de productie van testosteron blokkeren, dus we hebben een goede balans nodig. Gelukkig kunnen voedingsmiddelen zoals vitamine E-rijke pinda's en vitamine B-complex helpen om deze balans te behouden. Dus waarom niet wat van deze voedingsmiddelen toevoegen aan je maaltijden en je intieme delen happy houden?

En laten we progesteron niet vergeten, het hormoon dat ons een goed gevoel geeft en ontspanning bevordert. Een gezond niveau van progesteron is essentieel voor een gezond libido. Dus zorg ervoor dat je voldoende magnesium binnenkrijgt, want dat helpt bij de productie van progesteron. Je kunt magnesiumsupplementen nemen of voedingsmiddelen eten zoals pure chocolade, die ook je humeur een boost kunnen geven.

Oh, en laten we stress niet vergeten. Stress kan een echte libido-killer zijn. Dus neem de tijd om te ontspannen en stress te verminderen. Ga wandelen, sporten, lees een goed boek of denk eens na over de oneindigheid van het heelal. Wedden dat je stressniveau daalt en je zin in seks weer stijgt?

Dus, samengevat: eet gezond, verminder stress, voeg wat libido-verhogende voedingsmiddelen toe aan je dieet en vergeet niet te ontspannen. En wie weet, misschien flakkert dat vlammetje van verlangen weer op!

 

 

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30255750/

 

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn