Nederland-Slank-1

In balans met lekker eten

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
19 september 2019

  • Je hoeft geen dieet te volgen om af te vallen. 

 

©Petrina-groep
Nederland Slank Modellendag
 

Tijd en aandacht voor jezelf is het mooiste cadeau dat je kunt krijgen.

Zoiets vind je alleen niet onder de kerstboom. Daar kun je alleen zelf voor zorgen. Hormonen spelen een belangrijke rol in je mentale en fysieke welbevinden. En hoe je je voelt wordt grotendeels bepaald door wat je eet. Nederland Slank leert mensen wat de juiste voeding is, op basis van een bloedanalyse. En zij heeft, uit een grote groep blije deelnemers, een gesprek met vijf vrouwen geregeld om te praten over hun manier om af te vallen. Op deze manier kan jij ook afvallen tijdens de kerst.

 

Afvallen rond de feestdagen: het mooiste cadeau

Alle vijf hebben zij hun eigen verhaal. Maar dat hun leven compleet veranderd is, daar herkennen ze zich allemaal in. Zij zijn afgevallen, in balans, blij met hun lijf en hebben daarbij gewoon lekker kunnen eten, zonder honger. Allemaal zijn ze het erover eens dat het programma dat ze hebben gevolgd, het mooiste cadeau is dat ze zichzelf ooit gegeven hebben.

Geen jojo-effect

Nederland Slank laat mensen kennis maken met een gezonde manier van eten om af te vallen. Een individueel voedingsplan, dat is samengesteld op basis van je bloedwaarden, zorgt ervoor dat je op een efficiënte manier je streefgewicht bereikt en dat ook behoudt. Het jojo-effect is niet nodig als je het plan van Nederland Slank volgt. De begeleiders zijn diëtist en orthomoleculair therapeut.

Hoe dan?

Nederland Slank gebruikt voeding als je medicijn. Zonder pillen en zonder shakes afvallen. Met je voedingsplan heb je drie keer per dag een lekkere maaltijd en werk je naar je streefgewicht toe. Dit is ook gelukt bij Jacqueline, Semia, Shemara, Sandra en Maggy. De centimeters zijn er af gevlogen, samen met de overtollige kilo’s. Hun verhaal delen zij graag, want het heeft hun leven sterk veranderd. Tijdens de styling bespreken zij met elkaar wat Nederland Slank voor ze betekend heeft en nog steeds betekent.

Geen dieet en toch afvallen tijdens de feestdagen

De feestdagen zijn in aantocht. Onlosmakelijk daarmee verbonden zijn lekkernijen, zoetigheden en uitgebreide feestmalen. De vijf dames kijken uit naar deze gezellige periode van het jaar. Dat is wel eens anders geweest, want zij hebben allemaal een eigen strijd met overgewicht gehad. Die tijd is voorbij! Inmiddels weten zij hoe je lekker kunt eten en op gewicht blijft. Zij zijn in balans , zitten lekker in hun vel, ze stralen en ze zijn van plan daar nooit meer van af te wijken.

Een indruk uit het gesprek van de vijf vrouwen:

De zenuwen voor de feestdagen?

Maggy: December, de maand bij uitstek om lekkere recepten uit te proberen. Vorige week heb ik nog pepernoten gebakken met een recept dat in lijn is met mijn plan. Sinds ik begonnen ben met Nederland Slank, ben ik inmiddels ruim 22 kilo afgevallen en ik ga nog even door. Dat deze maand bekend staat een lastige maand te zijn als het om afvallen gaat, maakt me niets uit. Elke week val ik gemiddeld 1,5 kilo af, inmiddels zit mijn voedingsplan in mijn systeem en kan ik heerlijk eten en afvallen tegelijk. Lees hier verder

Shemara: Zo zie ik het ook. Ik ga volop genieten van alle feestelijkheden deze maand. Nadat ik mijn streefgewicht in korte tijd heb gehaald, had ik al eerder besloten dat ik mijn voedingsplan op mijn eigen manier ga invullen. Door de week houd ik me aan de regels, zodat ik in het weekend een beetje mag sjoemelen. Dat zal deze maand ook zo zijn en ik weet dat ik me geen zorgen hoef te maken over onverwachte verrassingen. Lees hier verder

Sandra: Het is waar dat lekker eten en snoepen wel een belangrijke factor speelt in december, maar ik blijf het belangrijk vinden naar mijn gezin om te laten zien dat het niet slim is om je helemaal vol te eten tijdens de feestdagen. Daar hebben we, na alle resultaten, ook helemaal geen behoefte meer aan. Ons plan is onze leefwijze geworden en de kinderen doen er onbewust graag aan mee. Lees hier verder

Jacqueline: Het is altijd een kwestie van wilskracht, elke maand van het jaar, maar volgens mij zijn wij hier juist om te vieren dat we die getoond hebben de afgelopen tijd. Lees hier verder

Semia: Ik heb het rond deze tijd van het jaar erg druk, maar omdat Nederland Slank me zoveel gebracht heeft, heb ik mijn afspraken van vandaag verschoven. Zenuwen over teveel eten tijdens de feestdagen heb ik niet meer sinds ik eet volgens Nederland Slank. Lees hier verder

Altijd al aan de lijn geweest?

Shemara: Andere mensen geloven het niet altijd, maar ik heb aanleg om dik te worden. Mijn gewicht is altijd een struggle geweest en ik heb daarom ook ervaring met diverse diëten. Ik weet ook wat het is om te jojo-en. Regelmatig koos ik voor een dieet en dat was dan weliswaar succesvol - ik viel dan bijvoorbeeld 10 kilo af - maar het kwam nooit voor dat ik onder de 75 kilogram kwam, hetgeen wel mijn streven was altijd. Ook al at ik heel weinig, wat ik eigenlijk altijd al deed, het lukte me nooit om die laatste kilo’s kwijt te raken. Wat anderen probleemloos tot zich kunnen nemen; daarvan word ik dik. Nu heb ik voor het eerst van mijn leven een balans gevonden waar ik me heel lekker bij voel.

Semia: Door een heupoperatie was ik in 8 maanden maar liefst 32 kg aangekomen. Zo is mijn overgewicht ontstaan. Iedereen weet dat aan teveel eten en weinig beweging, maar het bleek mijn schildklier te zijn. Voor mij was ook mijn lipoedeem een reden om Nederland Slank te proberen.

Jacqueline: Ik weet van mezelf dat ik een emotie-eter ben en dat ik aanleg heb om dik te worden. Vanaf mijn elfde moest ik al op mijn gewicht letten. Eigenlijk dacht ik wel te weten wat goed en verkeerd eten was, maar Nederland Slank heeft me laten zien hoe echt het zit. Op eigen kracht en met gezond eten ben ik nu op mijn streefgewicht.

Maggy: Ik was al een tijd bezig om uit te zoeken waarom ik altijd buikpijn had. Diverse testen om te zien of ik intolerant voor bepaalde producten als tarwe of zuivel was, leverden weinig op. Daarbij wilde ik graag afvallen. Ik had al eerder pogingen ondernomen om af te vallen door te sporten en door anders te eten, maar dat leverde weinig tot niets op. Een kennis van mijn moeder had het programma gevolgd met veel succes. Ik was in die tijd serieus bezig uit te zoeken waarom ik altijd zo’n buikpijn had.

Sandra: Lijnen is bij mij altijd wel een aandachtspunt geweest, bijvoorbeeld in de periode tijdens mijn zwangerschappen. Ik was niet direct op zoek naar een dieet om af te vallen, maar ik had wel gezondheidsklachten. Tijdens sporten – ik ben gek op paardrijden – merkte ik dat ik vaak geen adem had. Die kortademigheid kon ik niet verklaren, maar ik had wel een vermoeden dat het te maken had met mijn overgewicht. Dit raakte mij echt en ik besloot het niet te accepteren.

Waar moesten jullie het meest aan wennen?

Semia: Ik was heel snel gewend aan het plan. Dit zijn mijn gouden regels en daar ga ik niet meer van afwijken.

Jacqueline: Voor je het weet ben je gewend aan je nieuwe levenswijze. Nu kies ik er zelf voor om altijd te eten volgens mijn plan.

Maggy: De eerste twee dagen vond ik lastig, en in de eerste twee weken was ik wat vermoeid. Daarna begonnen de resultaten; ik voelde me heel goed en het afvallen verliep heel vlot. Het gekke is dat ik niet echt verschillen merk met het eten dat ik nu eet, maar het zal te maken hebben met de manier waarop ik mijn maaltijden voorbereidde.

Shemara: Het vreemdste vond ik nog wel het ontbijt; ik moest groente eten bij mijn ontbijt. Nu eet ik pitten en groenten in de ochtend en vind dat superlekker.

Sandra: Mijn man en ik zijn samen begonnen en we hadden allebei een andere kijk op ons plan. Hij wilde na het afvallen weer terug naar het oude patroon. Dat was niet wat ik van plan was. Inmiddels is hij er ook van overtuigd dat het eten volgens het plan het beste is voor altijd.

Nu een styling, welke complimenten krijg je over het algemeen?

Sandra: Mensen vinden me er jonger uitzien, maken grappen over dat ik ‘gehalveerd’ ben. Laatst op vakantie dacht men dat ik achterin de twintig was, zo’n compliment is goed voor je!

Maggy: De complimenten over mijn afvallen zijn enorm. De leukste complimenten zijn wel van mensen die je niet zo vaak ziet, de mensen die echt versteld staan van het verschil, dan realiseer je zelf ook wel hoeveel je echt bent afgevallen. Hoogtepunt? Sinds ik ben begonnen, heb ik geen buikpijn meer.

Shemara: Ik krijg zoveel complimenten, vooral over het feit dat ik straal. Je kleding zit ook veel beter en leuker als je afgevallen bent. Dat zie je hier nu ook.

Semia: Mensen zeggen dat ik straal

en zien dat ik me goed voel. Zelf ben ik ook zo blij dat ik weer confectiematen kan kopen.

Jacqueline: Iedereen is onder de indruk en ze zijn allemaal trots op wat ik bereikt heb.

Kerst en afvallen, wil jij dat ook? Bekijk het programma of vraag een gratis consult aan.

Benieuwd naar de verhalen van andere Nederland Slank deelnemers? Lees meer succesverhalen!

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn