bannerimage

Mate van overgewicht: -35% in twee weken!

Geschreven door: Jesse Jager
20 augustus 2018

Im-gonna-lose-it-JPG-300x300En nu zit ook de tweede week van de ‘strenge fase’ erop.

En, ik heb de stoomoven ‘herontdekt’! Op 85°C gestoomde roodbaarsfilet … heerlijk! 

Omdat je in de strenge fase vetvrij eet, moet je het vlees en vis koken of stomen. Een première in mijn keuken. Ik ben begonnen met een varkenshaasje en dat lukte zowaar. En dan ook nog mals en mooi rosé in het midden. Het vlees zit er een beetje grijzig uit, dus voor het oog is het niet zo gezellig, maar het vlees smaakt prima. Ook biefstuk en zalm zijn prima gelukt. Ik ben om. Nu nog even goochelen met de tijden als je gelijktijdig groenten en vlees/vis bereidt. Lukt vast ook nog wel.  

Meer energie

Wat was er verder in dit laatste deel van de ‘strenge fase’? Meer energie, veel meer energie. Ik denk dat mijn lijf inmiddels al aardig gewend is geraakt aan het nieuwe eetpatroon. In de eerste week voelde ik me af en toe nog weleens slap en lusteloos. Nu had ik zin om te bewegen. Ik hoopte dat dit ook mijn moeizame stoelgang weer op gang zou brengen. In de sportschool heb ik wat lichte oefeningen gedaan en een uitgebreide meting laten doen. Het resultaat? Voor aanvang van het Nederland Slank programma was mijn mate van overgewicht 12,6% en nu 8,1%. Echt onvoorstelbaar: een afname van 35% in twee weken! Mijn gewicht schommelde deze week nogal en bleef helaas een beetje hangen, maar ik zie al wel degelijk verschil in mijn lijf. Gewichtsafname deze week: 0,7 kg. Vanaf de start dus: -3,9 kg. 

Nu door met fase 2 maar dan met toevoeging van olie en/of vet aan de maaltijden.
Ik ben weer helemaal benieuwd hoe het verder gaat en ga alles natuurlijk weer braaf opvolgena girl’s gotta do what a girl's gotta do.  

Jesse Jager

Geschreven door: Jesse Jager