jorieke-nederland

50 tips om af te vallen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
28 januari 2023

Er zijn nogal wat algemene tips die zouden kunnen helpen bij het afvallen:

Het zal duidelijk zijn dat Nederland slank de adviezen meer toespitst op de persoon maar hier kun je alvast mee verder als je het zelf wilt proberen.
Waarom zijn onze tips meer persoonlijk? Lees onder de tips verder. 

  1. Eet gezonde, volwaardige voeding.     
    Denk jij ook dat je al gezond eet? Lees dan ook dit onderzoek eens, 
    Ik kwam een studie tegen waaruit blijkt dat de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat ze gezond eten. Toen de onderzoekers het ‘gezonde’ dieet van deze mensen vervolgens onder de loep namen, bleek hun dieet helemaal niet zo gezond.
  2. Beperk je suiker- en bewerkte voedselinname
    Om af te vallen is het belangrijk om een evenwichtige en gezonde levensstijl aan te houden, waaronder het beperken van de inname van suiker en bewerkt voedsel. Bewerkte producten zijn vaak rijk aan calorieën en verrijkt met toegevoegde suikers en smaakverbeteraars, waardoor ze bijdragen aan een verhoogde calorie-inname en gewichtstoename. Door het beperken van deze producten en het kiezen voor gezonde en volwaardige voedingsmiddelen die uit de natuur voortkomen, kunt u de totale hoeveelheid calorieën verminderen en uw gewicht en gezondheid verbeteren. 
  3. Eet regelmatig en ontbijt elke dag
  4. Vermijd te snel eten
  5. Eet groenten en fruit in gelijke mate als eiwitbronnen
  6. Gebruik kleinere borden
  7. Drink genoeg water 
  8. Probeer voldoende te slapen
  9. Vermijd te veel alcohol
  10. Vermijd snoep en frisdrank
  11. Gebruik volle melk en yoghurt
  12. Eet geen brood en pasta
  13. Voeg meer eiwit toe aan je dieet
  14. Vermijd te veel vetten
  15. Gebruik kruiden en specerijen in plaats van zout
  16. Eet kleinere porties
  17. Vermijd eten voor de televisie
  18. Plan je maaltijden van tevoren
  19. Vermijd emotioneel eten
  20. Vermijd te veel koffie
  21. Gebruik een voedingsdagboek
  22. Vermijd te veel snelkookmaaltijden
  23. Vermijd light producten
  24. Vermijd te veel suikerhoudende dranken
  25. Vermijd te veel bewerkte voedingsmiddelen
  26. Vermijd te veel vette sauzen
  27. Vermijd te veel fastfood
  28. Vermijd te veel geraffineerde koolhydraten
  29. Vermijd te veel suiker
  30. Vermijd te veel zout
  31. Beperk je calorie-inname
  32. Eet minder vet
  33. Vermijd te veel geraffineerde suiker
  34. Vermijd te veel geraffineerde granen
  35. Vermijd te veel geraffineerde oliën
  36. Vermijd te veel geraffineerde eiwitten
  37. Vermijd te veel geraffineerde zetmeel
  38. Vermijd te veel geraffineerde vezels
  39. Vermijd te veel geraffineerde vitamines
  40. Vermijd te veel geraffineerde mineralen
  41. Vermijd te veel geraffineerde antioxidanten
  42. Vermijd te veel geraffineerde aminozuren
  43. Vermijd te veel geraffineerde enzymen
  44. Vermijd te veel geraffineerde kruiden
  45. Vermijd te veel geraffineerde specerijen
  46. Vermijd te veel geraffineerde voedingsmiddelen. Dit houdt in dat je moet proberen om voedingsmiddelen te eten die zo weinig mogelijk bewerkt zijn en die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke staat zijn. Bewerkte voedingsmiddelen zijn vaak rijk aan suiker, zout en ongezonde vetten en kunnen leiden tot een verhoogde calorie-inname en een slechte voeding. In plaats daarvan is het beter om verse, onbewerkte voedingsmiddelen te eten, zoals groenten, fruit, volkoren granen, eiwitten en gezonde vetten.
  47. Doe regelmatig aan oefeningen
  48. Vind een workout-maatje
  49. Houd je honger onder controle
  50. Wees geduldig met jezelf en wees niet te hard voor jezelf als je een dag of periode hebt waarop je niet volgens plan eet of oefent.

Waarom bepaalde tips voor gewichtsverlies voor sommige mensen werken en voor anderen niet

  1. Genetische factoren: Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor een bepaald metabolisme of een bepaalde hormonale balans, waardoor ze sneller of trager afvallen.

  2. Leefstijl: De manier waarop iemand leeft, zoals hoeveel ze bewegen, hoeveel ze slapen en hoeveel stress ze ervaren, kan invloed hebben op hun gewichtsverlies.

  3. Voedingsbehoeften: Iedereen heeft andere voedingsbehoeften, afhankelijk van leeftijd, geslacht, activiteitenniveau en gezondheidstoestand. Wat voor de een werkt, hoeft niet per se voor een ander te werken.

  4. Mentale houding: sommige mensen hebben moeite met het aanhouden van een dieet of oefeningenroutine, terwijl anderen meer gemotiveerd zijn en gemakkelijker volhouden.

  5. Microbioom: de samenstelling van de darmbacteriën kan invloed hebben op de stofwisseling en de hormonale balans, waardoor het voor sommige mensen moeilijker is om gewicht te verliezen.

Het is belangrijk om te onthouden dat gewichtsverlies een individueel proces is en dat het een combinatie van factoren is waarom bepaalde tips wel of niet werken. Het is daarom belangrijk om te experimenteren met verschillende methoden en te werken met een therapeut om een plan op maat te maken.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn