jorieke-nederland

50 tips om af te vallen

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
28 januari 2023

Er zijn nogal wat algemene tips die zouden kunnen helpen bij het afvallen:

Het zal duidelijk zijn dat Nederland slank de adviezen meer toespitst op de persoon maar hier kun je alvast mee verder als je het zelf wilt proberen.
Waarom zijn onze tips meer persoonlijk? Lees onder de tips verder. 

 1. Eet gezonde, volwaardige voeding.     
  Denk jij ook dat je al gezond eet? Lees dan ook dit onderzoek eens, 
  Ik kwam een studie tegen waaruit blijkt dat de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat ze gezond eten. Toen de onderzoekers het ‘gezonde’ dieet van deze mensen vervolgens onder de loep namen, bleek hun dieet helemaal niet zo gezond.
 2. Beperk je suiker- en bewerkte voedselinname
  Om af te vallen is het belangrijk om een evenwichtige en gezonde levensstijl aan te houden, waaronder het beperken van de inname van suiker en bewerkt voedsel. Bewerkte producten zijn vaak rijk aan calorieën en verrijkt met toegevoegde suikers en smaakverbeteraars, waardoor ze bijdragen aan een verhoogde calorie-inname en gewichtstoename. Door het beperken van deze producten en het kiezen voor gezonde en volwaardige voedingsmiddelen die uit de natuur voortkomen, kunt u de totale hoeveelheid calorieën verminderen en uw gewicht en gezondheid verbeteren. 
 3. Eet regelmatig en ontbijt elke dag
 4. Vermijd te snel eten
 5. Eet groenten en fruit in gelijke mate als eiwitbronnen
 6. Gebruik kleinere borden
 7. Drink genoeg water 
 8. Probeer voldoende te slapen
 9. Vermijd te veel alcohol
 10. Vermijd snoep en frisdrank
 11. Gebruik volle melk en yoghurt
 12. Eet geen brood en pasta
 13. Voeg meer eiwit toe aan je dieet
 14. Vermijd te veel vetten
 15. Gebruik kruiden en specerijen in plaats van zout
 16. Eet kleinere porties
 17. Vermijd eten voor de televisie
 18. Plan je maaltijden van tevoren
 19. Vermijd emotioneel eten
 20. Vermijd te veel koffie
 21. Gebruik een voedingsdagboek
 22. Vermijd te veel snelkookmaaltijden
 23. Vermijd light producten
 24. Vermijd te veel suikerhoudende dranken
 25. Vermijd te veel bewerkte voedingsmiddelen
 26. Vermijd te veel vette sauzen
 27. Vermijd te veel fastfood
 28. Vermijd te veel geraffineerde koolhydraten
 29. Vermijd te veel suiker
 30. Vermijd te veel zout
 31. Beperk je calorie-inname
 32. Eet minder vet
 33. Vermijd te veel geraffineerde suiker
 34. Vermijd te veel geraffineerde granen
 35. Vermijd te veel geraffineerde oliën
 36. Vermijd te veel geraffineerde eiwitten
 37. Vermijd te veel geraffineerde zetmeel
 38. Vermijd te veel geraffineerde vezels
 39. Vermijd te veel geraffineerde vitamines
 40. Vermijd te veel geraffineerde mineralen
 41. Vermijd te veel geraffineerde antioxidanten
 42. Vermijd te veel geraffineerde aminozuren
 43. Vermijd te veel geraffineerde enzymen
 44. Vermijd te veel geraffineerde kruiden
 45. Vermijd te veel geraffineerde specerijen
 46. Vermijd te veel geraffineerde voedingsmiddelen. Dit houdt in dat je moet proberen om voedingsmiddelen te eten die zo weinig mogelijk bewerkt zijn en die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke staat zijn. Bewerkte voedingsmiddelen zijn vaak rijk aan suiker, zout en ongezonde vetten en kunnen leiden tot een verhoogde calorie-inname en een slechte voeding. In plaats daarvan is het beter om verse, onbewerkte voedingsmiddelen te eten, zoals groenten, fruit, volkoren granen, eiwitten en gezonde vetten.
 47. Doe regelmatig aan oefeningen
 48. Vind een workout-maatje
 49. Houd je honger onder controle
 50. Wees geduldig met jezelf en wees niet te hard voor jezelf als je een dag of periode hebt waarop je niet volgens plan eet of oefent.

Waarom bepaalde tips voor gewichtsverlies voor sommige mensen werken en voor anderen niet

 1. Genetische factoren: Sommige mensen hebben een genetische aanleg voor een bepaald metabolisme of een bepaalde hormonale balans, waardoor ze sneller of trager afvallen.

 2. Leefstijl: De manier waarop iemand leeft, zoals hoeveel ze bewegen, hoeveel ze slapen en hoeveel stress ze ervaren, kan invloed hebben op hun gewichtsverlies.

 3. Voedingsbehoeften: Iedereen heeft andere voedingsbehoeften, afhankelijk van leeftijd, geslacht, activiteitenniveau en gezondheidstoestand. Wat voor de een werkt, hoeft niet per se voor een ander te werken.

 4. Mentale houding: sommige mensen hebben moeite met het aanhouden van een dieet of oefeningenroutine, terwijl anderen meer gemotiveerd zijn en gemakkelijker volhouden.

 5. Microbioom: de samenstelling van de darmbacteriën kan invloed hebben op de stofwisseling en de hormonale balans, waardoor het voor sommige mensen moeilijker is om gewicht te verliezen.

Het is belangrijk om te onthouden dat gewichtsverlies een individueel proces is en dat het een combinatie van factoren is waarom bepaalde tips wel of niet werken. Het is daarom belangrijk om te experimenteren met verschillende methoden en te werken met een therapeut om een plan op maat te maken.

Ja, Ik Wil Ook Een Gratis Video Consult

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Liesbeth van Duijn: Deskundige in Voeding, Orthomoleculaire Therapie, en Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) Epigenetican van ADHD en endorfine herstel Mijn naam is Liesbeth van Duijn, en ik ben opgeleid als diëtist aan de Haagsche Hogeschool. In mijn voortdurende zoektocht naar gezondheid en welzijn, heb ik me ook gespecialiseerd in Orthomoleculaire en Epigenetische therapie via Natura Foundation, evenals in BrainQ en NLP Master Practitioner bij niemand minder dan Richard Bandler zelf. Wat mij onderscheidt, is mijn persoonlijke ervaring met gewichtsproblemen en ongezonde eetgewoonten. Ik begrijp de uitdagingen en obstakels die mensen kunnen tegenkomen bij het streven naar een gezonder leven, omdat ik deze zelf heb overwonnen. Mijn focus ligt op de hormoonhuishouding en het beheer van neurotransmitters, die van cruciaal belang zijn voor succesvol gewichtsverlies en het bereiken van een optimale gezondheid. Als expert op het gebied van voeding en gezondheid, ben ik vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen om anderen te helpen hun doelen te bereiken en hun welzijn te verbeteren. Ik geloof sterk in de kracht van een holistische benadering van gezondheid, waarbij voeding, mentale gezondheid en levensstijl allemaal met elkaar verbonden zijn. Mijn passie is om mensen te begeleiden en te inspireren op hun reis naar een gezonder en gelukkiger leven. Laten we samenwerken aan jouw welzijn en de beste versie van jezelf worden. Neem gerust contact met me op voor deskundig advies en begeleiding op maat. Met vriendelijke groet, Liesbeth van Duijn