bannerimage

Geen klachten meer van fibromyalgie!

Geschreven door: Rachida Lachhab
11 mei 2020

bannerimage

Geen klachten meer van fibromyalgie!

Geschreven door: Rachida Lachhab

Het verhaal van Maryam

Maryam kwam erachter dat haar ongemakken te maken hadden met fibromyalgie. Haar ongezonde leefstijl had  hiertoe geleid. Gelukkig heeft ze met veranderingen in haar voedingspatroon haar klachten verminderd en voelt ze zich weer een stuk beter!

Fibromyalgie, een naam voor mijn klachten fibromyalgie-300x200

Ik ondervond al jaren veel lichamelijke ongemakken waarvan ik nu weet dat mijn leefstijl daartoe bijdroegen. Zo had ik elke dag hoofdpijn en was mijn lichaam op een gegeven moment zo aan het verslechteren dat ik last kreeg van migraine. Ook had ik last van gewrichtspijnen en spierpijnen zonder aanwijsbare oorzaak. Van een natuurarts hoorde ik later dat het kwam door beginnende fibromyalgie.

 

Daarnaast was ik futloos, energieloos en elke dag moe.

Dit terwijl ik sommige dagen niet veel deed maar toch voelde ik mij dan niet actief of gezond. Ook had ik een heel raar ontlastingspatroon. Ik had of diarree, of ik had constipatie en een bezoek aan het toilet deed ook altijd pijn bij mij.

Ik merkte aan mijn lichaam dat de voeding die ik tot mij nam geen positief effect op mij had en ik de essentiële stoffen uit die voeding ook niet opnam. Daarnaast had ik ook slaapproblemen zoals meerdere keren 's nachts  wakker worden, elke nacht op dezelfde tijdstippen.

Voedingsadvies als medicijn

Met al deze klachten ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij Rachida Lachhab. Zij heeft mij in laten zien dat met een verandering in leefstijl en het weglaten of juist toevoegen van voeding ik mijn lichamelijke gesteldheid kon verbeteren. Ik had nooit gedacht dat ik geen last meer zou kunnen hebben van mijn fibromyalgie klachten..

Na een aantal maanden haar advies opgevolgd te hebben ben ik niet alleen goed afgevallen maar voel ik mij energieker, heb ik geen darmproblemen meer, kan ik meer doen op een dag, ben ik af van mijn hoofdpijn, kan ik 's nachts doorslapen en ben ik eindelijk van dat constante hongergevoel af dat ik eigenlijk mijn hele leven heb gehad! 

Rachida Lachhab

Geschreven door: Rachida Lachhab

Rachida is Orthomoleculair Therapeut en Kwaliteitsgeregistreerd Diëtist, spreker en docent. Ze studeerde af aan de Haagsche Hogeschool als diëtist en Orthomoleculair Therapeut werd ze bij Natura Foundation. Daarnaast heeft ze de Integrale Epigenetica-opleiding level 1 en 2 en de Epigenetica van ADHD gevolgd.