jorieke-nederland-2

Week 15: Minder kilo’s is meer weerstand

Geschreven door: Liselore Verschuren
19 september 2019

 

Ik heb nooit een geweldige weerstand gehad. Na een paar momenten in dezelfde ruimte met iemand die wat verkouden is, ben ik normaal gesproken een dag of twee later flink ziek. Maar sinds ik minder kilo’s mee tors, lijkt het wel alsof ik meer weerstand heb.  

Een hoofd vol snot

Het is alweer september. De dagen worden korter en koeler, wat wil zeggen dat er weer allerlei verkoudheden op de loer liggen. Zelf had ik een paar dagen geleden wat last van keel, dus ik hield rekening met het eerste virus van het najaar. Ik heb namelijk nog nooit een ronddwalende verkoudheid overgeslagen. Als er iemand binnen een straal van 20 kilometer niest, heb ik niet lang daarna een hoofd vol snot.

Maar verder dan een wat geïrriteerde keel en flinke hoofdpijn is het niet gekomen. Het ziet er daarmee naar uit dat ik nog een mooi voordeel heb gevonden van het volgen van het programma van Nederland Slank. Ik ben minder snel verkouden!

Een gezond lichaam heeft meer weerstand

Eigenlijk is dat helemaal niet vreemd. Als je ongezond eet (wat ik dus heel uitgebreid deed), functioneert je lichaam minder goed en ben je ook vatbaarder voor virussen. En waar een heel gezond iemand met een dagje sukkelen van een verkoudheid af is, is iemand met een ongezonde levensstijl al snel veel langer en erger verkouden.

Na jaren in een vicieuze cirkel van slechte eetgewoontes en heel veel verkoudheden en griepjes, heb ik dus eindelijk het tij weten te keren. Ik word niet meer geveld door het eerste het beste virus en ik heb me lang niet zo gezond gevoeld.

Rennen?!?

Ik heb me afgelopen weekend zelfs gewaagd aan een sportief evenement: De Tilburg Ten Miles. Voordat jullie al te erg schrikken, ik heb niet 10 miles gerend. Sportief ben ik nooit geweest en dat gaat waarschijnlijk ook nooit zo worden. Maar ik heb wel samen met mijn zoontje 1,6 kilometer gerend met de Family Run. En dat ging verbazend goed.

Ik heb gewoon het stof van antieke sportkleding (die ik zowaar weer paste!) afgeslagen en ben in een sukkeldrafje gaan joggen. Een kwartier later kwam ik met zoonlief over de finish en werd er een medaille om mijn nek gehangen. En net als mijn zoon heb ik daar de rest van de dag mee rondgelopen. Ik was stiekem maar wat trots op onze sportieve prestatie.

Tijd voor nieuwe kleren

Inmiddels ben ik 11,5 kilo afgevallen en is het de hoogste tijd om nieuwe kleren te gaan kopen. Alles slobbert om me heen en als ik niet uitkijk zakt er zelfs zomaar een broek of rok van mijn geslonken billen.

Sinds lange tijd kijk ik ernaar uit om een kledingwinkel binnen te lopen en armen vol broeken, rokken en shirtjes te gaan passen. Nog maar een half jaar geleden was dit een garantie voor heel veel pashokjes leed omdat ik vond dat niets me meer stond. Nu kan ik gewoon voor maat 38 gaan kijken, halleluja!

Tot de volgende keer!

Meer van mijn afvaldagboek lezen? Kijk dan ook bij:
Week 13: Aankomen tijdens de vakantie voorkomen
Week 9: Afvallen tijdens de vakantie
Week 7: Eindelijk een goed middel tegen acne!
Week 5: Wanneer begin je met nieuwe eetgewoonten?
Week 3: Detoxen met bitterzout
Week 1: Te dik. En nu?

Liselore Verschuren

Geschreven door: Liselore Verschuren