Nederland-Slank-2

Week 17: Van pashokjesleed naar pashokjespret

Geschreven door: Liselore Verschuren
20 september 2018

Het felle licht benadrukte alle putten in mijn bovenbenen toen ik de broek over mijn dijen probeerde te sjorren. Eigenlijk wist ik inmiddels wel dat het een kansloze zaak was, maar ik gaf het nog niet op. Ik had geen zin in pashokjesleed...

Haat aan die dunne paspoppen!

Op de paspop stond de broek hartstikke leuk. Maar ja, die paspop had maat 34 en ik niet. Ik had nauwkeurig gekeken of de broek wel een hoge taille zou hebben, want ervaring leerde dat ik een broek met een lage taille niet over mijn voluptueuze zou billen krijgen. Met de taille zat het wel goed, dus ik dacht echt dat de broek wel zou gaan passen.

En nu stond ik tussen de stofnesten in een pashokje met onflatteus licht en kreeg ik die rotbroek niet eens over mijn bovenbenen. Ik haatte skinny jeans! En ik haatte die verdomd dunne paspoppen! Boos trok ik de broek uit en kleedde me weer aan. Ik had nog meer kleding uitgekozen om te passen, maar daar had ik nu geen zin meer in. Ik had genoeg pashokjesleed voor vandaag gehad.

Veel te grote kleding

Pashokjesleed zoals ik hierboven heb beschreven, is inmiddels alweer een aantal maanden geleden. Ik ben nu 13 kilo afgevallen (nog 4 kilo te gaan!) en zoals ik in mijn vorige blog al schreef, was het deze week de hoogste tijd om nieuwe kleding te gaan kopen. Alles uit mijn kast was veel te groot en slobberde om me heen.

Tijdens de hele periode waarin ik aan het afvallen was, heb ik niets nieuws gekocht. Aan de ene kant omdat ik nog niet op mijn streefgewicht zat. En aan de andere kant omdat ik het heerlijk vond om aan de hand van die wijde kleding te zien hoeveel mijn taille was geslonken. Maar ik zat nu op een punt dat het er echt niet meer uitzag, die veel te grote kleding.

Van-pashokjesleed-naar-pashokjespretVan pashokjesleed naar pashokjespret

Toen ik een paar dagen geleden naar het centrum ging voor nieuwe kleding, hoopte ik dat ik in maat 38 zou passen. Zwetend stond ik in het pashokje met een enorme stapel kleding, want ik had zowel maat 40 als maat 38 met me meegenomen om te passen. Voorzichtig begon ik aan een broek in maat 40, maar het was al snel duidelijk dat die te groot was.

Vervolgens verdwenen jaren van trauma’s van pashokjesleed als sneeuw voor de zon toen ik met gemak in een broek met maat 38 paste. Ik waagde het zelfs om een tregging in maat 38 aan te trekken. Zonder alles verhullende wijde tuniek erbij. Ik trok er een gewoon shirt bij aan en barstte bijna uit elkaar van de pashokjespret.

Dat programma van Nederland Slank had ik veel eerder moeten doen!

Meer van mijn afvaldagboek lezen? Kijk dan ook bij:
Week 15: Minder kilo's is meer weerstand
Week 13: Aankomen tijdens de vakantie voorkomen
Week 7: Eindelijk een goed middel tegen acne!
Week 5: Wanneer begin je met nieuwe eetgewoonten?
Week 3: Detoxen met bitterzout
Week 1: Te dik. En nu?

Liselore Verschuren

Geschreven door: Liselore Verschuren