bannerimage

Gezond en fit met Nederland Slank: Evaluatie week 6

Geschreven door: Liesbeth van Duijn
10 januari 2016

bannerimage

Gezond en fit met Nederland Slank: Evaluatie week 6

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Evaluatie doelen na 6 weken
Tijdens mijn Nederland Slank avontuur op weg naar een gezond en fit leven heb ik in de eerste week een aantal doelen gesteld. Mijn eerste doel was: mijn gewicht terugbrengen op 60kg. Dit is gelukt! Ik weeg nu 59.8 kg. Daarnaast wilde ik een huid met minder onzuiverheden. Dit kan ik bereiken als ik mij goed aan het voedingsplan houd. Wanneer ik sjoemel merk ik dit meteen aan mijn huid. Dit heb ik dus zelf in de hand! Ook zijn mijn buikklachten verminderd. Ik heb geen opgeblazen gevoel meer wanneer ik eet volgens het voedingsplan. Wanneer ik voeding eet die voornamelijk uit koolhydraten bestaat krijg ik meer last van mijn buik. Ik kan nu goed aanvoelen waar mijn lichaam wel en niet tegen kan. Mijn laatste doel had met gewrichtsklachten te maken. Helaas zijn deze nog niet verminderd.

Judith-foto-lala-001-238x300Ik ben heel tevreden. Drie van mijn vier doelen zijn behaald. En dat binnen 6 weken!

Recept: bloemkool met anijs
Deze week een bloemkool recept. Ik vind het zelf heerlijk! Het is een recept uit China. Mijn schoonzusje komt uit China en kan dit heerlijk klaarmaken. Ik heb ook een poging gedaan.

Benodigdheden: Bloemkool, een bouillonblokje, anijssterretjes en knoflook.
Je doet eerst kokosolie in de pan. Wanneer deze goed warm is voeg je de anijssterretjes toe. Ik voeg 5 anijssterretjes toe per 200 gram bloemkool. Wanneer je de smaak te sterk vind, of juist van een sterkere smaak houdt, kan je dit aanpassen. Ondertussen kan je de bloemkool in stukjes snijden. Wanneer de anijs lekker begint de ruiken voeg je de boerenkool toe. Je bakt de bloemkool 5 minuten. BloemkoolDaarna voeg je een flinke scheut water toe en een stukje van een groentebouillonblokje. Zo laat je de bloemkool nog even op het vuur koken tot het water verdampt is. Ik vind het lekker om het goed droog te bakken, dan wordt het wat knapperig. Naast de bloemkool kan je zelf kiezen wat je eet. Ik vind het lekker met kip.

Evaluatie van mijn doelen & de meetstanden (zie afbeelding)
Deze week is er niet veel veranderd. Wanneer ik thuis mijn eten kon bereiden hield ik me aan het voedingsplan. Er zijn wel een aantal avonden geweest dat ik niet thuis at. Ik heb op die dagen met de pot meegegeten.
Daarnaast had ik gister avond een etentje. Ik merk vandaag meteen aan mijn huid dat er meer onzuiverheden zijn en ik had een opgeblazen en pijnlijk gevoel.
Ik vind het heel fijn aan het voedingsplan dat ik altijd kan terugvallen op “de strenge fase” wanneer je merkt dat je minder fit bent of meer last hebt van klachten. Dan weet ik dat het binnen een paar dagen weer een stuk beter is!

Scan week 6

Liesbeth van Duijn

Geschreven door: Liesbeth van Duijn

Diëtist en orthomoleculair therapeut

Werd dietist aan de Haagsche Hogeschool, Orthomoleculair en Epigenetisch therapeut via Natura Foundation en BrainQ en NLP Master practioner bij Richard Bandler zelf. Als diëtiste, die ooit worstelde met overgewicht en slechte eetpatronen, is zij ook ervaringsdeskundige in het afslanken. Daarbij ligt de focus op de hormoonhuishouding, en de besturing van neuro-transmitters welke van groot belang zijn bij succesvol afvallen en fit worden.