bannerimage

Mijn Nederland Slank avontuur

Geschreven door: Marjolein
17 juni 2015

bannerimage

Mijn Nederland Slank avontuur

Geschreven door: Marjolein

Hallo lezers,

Ik zal mijzelf even voorstellen. Ik ben Marjolein een 24-jarige diëtist en je raad het, a health junky! Voeding is mijn passie ik vind het heerlijk om te koken en vooral te experimenteren met gezonde voeding.

De titel van mijn blog is ‘Mijn Nederland Slank avontuur’, want de komende tijd ga ik het programma volgen of te wel het avontuur aan. Dus nee! Shakes, pillen of jezelf uithongeren gaat niet gebeuren, want daar staat Nederland Slank niet voor! Voeding dat is het medicijn.  Zoals Hippocrates al zei; “laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.  Via deze blog hou ik je op de hoogte over mijn ervaringen en resultaten.  Al benieuwd naar mijn eerste ervaring met Nederland Slank? Lees dan snel verder.

 

Mijn Eerste ervaring

Sinds vrijdag ben ik begonnen met Nederland Slank en om eerlijk te zijn vind ik het nog goed vol te houden, maar goed ik ben ook nog maar een paar dagen begonnen. Wel moest ik wennen aan het veranderen van mijn voedingspatroon. Zo moest ik wennen aan het bitterzout, niet echt mijn favoriete smaak. Dus dat was even door de zure appel heen bijten. Twee dagen rijst eten vond ik eigenlijk geen probleem. Tijdens mijn reis in Thailand vorige jaar, was het daar ook elke dag rijst eten. Dus hier hoefde ik niet aan te wennen en kwam het vakantiegevoel weer boven. En daarnaast raak je er goed verzadigd van.

Dus last van hongergevoel? Nee, ik heb nog geen hongergevoel ervaren, ondanks dat je pas na 5 uur weer mag eten. Oké, ik moet toegeven soms heb ik wel de neiging om iets lekkers te nemen, maar tot nu toe de verleiding weerstaan. Het is ook belangrijk om goed in je achterhoofd te onthouden, waarom je het doet! Mijn doel is om een nieuw voedingspatroon aan te leren en op weg naar een gezondere ik.

Ik merk nu ik het dieet volg ik meer structuur in mijn voedingspatroon krijgt. Eerder was ik dus altijd gewend om 3 tussendoortjes te nemen. Nu neem ik op een vast tijdstip mijn hoofdmaaltijd en daarna voel ik mij ook goed vol, waardoor ik het langer vol kan houden.

Sinds zondag ben ik begonnen met de strenge fase, die ik nu twee weken ga volgen. Ik vind dat ik best veel mag eten. En ook vind het erg handig dat ik uit verschillende voorstellen kan kiezen en hierdoor gevarieerd kan eten. Dus zondag had ik bijvoorbeeld soja yoghurt genomen en vandaag lekker groente met zaden en pittenmix, heerlijk!

Tot nu toe ben ik tevreden. Ik voel mij goed en lekker fit!

wmJzOVdl   IMG_2061

 

Marjolein

Geschreven door: Marjolein